Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ač to tak možná nevypadá, lasagne jsou jídlem, které se vyplatí vyzkoušet. Příprava jednotlivých částí zabere trochu času, ale většinu práce za vás odvede trouba. Kdo by neměl rád těstoviny s rajčatovou omáčkou a sýrem?

Příprava lasagní vyžaduje pár klíčových kroků. K lasagním patří omáčka podobná té boloňské. Nemusíte se bát ani bešamelu, který je hotový raz dva. Pak už jen střídavě vrstvíte pláty lasagní s omáčkou a bešamelem. Nakonec vše posypete nastrouhaným sýrem a šup s tím do trouby.

Co budete potřebovat na přípravu lasagní

Nachystejte si 1 balení lasagní. Na omáčku 1 velkou cibuli, 2 stroužky česneku, 400 g mletého hovězího masa (nebo směsi), olej. Na ochucení oregano, bazalku, grilovací koření, sůl, mletý pepř a kečup. Dále 1 plechovku loupaných rajčat. Na bešamel 50 g másla, 50 g hladké mouky, 500 ml mléka, 1 špetku muškátového oříšku. Na závěr tvrdý sýr.

Jak připravit výborné lasagne

S přípravou vám kromě informací přímo v článku pomůže i krátký videonávod na výborné lasagne.

  1. Nejprve si připravte masovou směs. Na oleji osmahněte najemno nakrájenou cibuli a česnek nakrájený na plátky, dokud nezískají zlatavou barvu.

  2. Přidejte mleté maso a vařečkou ho rozdělte na menší kousky. Nechte ho zatáhnout, osolte, okořeňte a přidejte trochu kečupu. Koření použijte dostatek, aby směs měla výraznou chuť.

  3. Maso restujte, dokud není hotové. Poté vmíchejte rajčata z plechovky a krátce povařte. Podle chuti ještě dochuťte.

  4. Na bešamel rozpusťte máslo, přidejte mouku a připravte světlou jíšku. Postupně přilijte mléko, vmíchejte muškátový oříšek, sůl a pepř. Za stálého míchání vařte do zhoustnutí - konzistence by měla připomínat pudink.

  5. Zapékací mísu vyložte pečicím papírem a tvrdý sýr nastrouhejte najemno.

  6. Začněte vrstvením: na dno položte pláty lasagní, na ně část masové směsi a bešamel. Opět přikryjte těstovinami a postup opakujte, dokud nespotřebujete všechny suroviny. 

  7. Poslední vrstvu by mělo tvořit maso s bešamelem, který posypte strouhaným sýrem. Zapékejte v troubě předehřáté na 180 °C asi 45 minut.

    Doufáme, že jsme vás na přípravu lasagní dostatečně nalákali. Pusťte se do nich a pro větší jistotu se ještě podívejte, jak předejít chybám během přípravy lasagní. Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Další tipy a triky