Dýňové lasagne
Ochutnejte tyto lahodné bezmasé lasagne, ve kterých se doplňují vrstvy tvarohu, ochuceného muškátovým oříškem, a dýně, ochucené šalvějovým máslem. Čerstvé lístky šalvěje se s dýní báječně doplňují. Na povrchu nesmí chybět zlatá vrstva zapečeného sýra.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 471 kJ / 3 937 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 177,30 g |
Tuky | 172,20 g |
Vláknina | 37,05 g |
Cholesterol | 854 mg |
Sodík | 1,89 g |
Sůl | 4,69 g |
Sacharidy | 402,49 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dýni rozpůlíme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Plech vyložíme pečicím papírem a troubu předehřejeme na 220 °C.
Krok 2: Dýni promícháme s olivovým olejem, lžičkou soli a nasypeme ji na plech. Dáme do trouby a necháme péct 25-30 minut doměkka. Pak ji necháme zcela vychladnout.
Krok 3: Mezitím smícháme v míse tvaroh se smetanou, žloutky, muškátovým oříškem a mozzarellou, kterou jsme nastrouhali na hrubším struhadle. Směs podle chuti osolíme.
Krok 4: Šalvějové lístky nasekáme na menší kousky a opékáme je asi 3 minuty na másle. Zchladlou dýni rozmačkáme šťouchadlem na brambory a smícháme se šalvějovým máslem.
Krok 5: Připravíme asi dvoulitrovou zapékací mísu. Na dno dáme část tvarohové směsi, potom lasagne, dýňovou směs a opět lasagne. Opakujeme do spotřebování všech surovin.
Krok 6: Závěrečnou vrstvu by měla tvořit tvarohová směs, tu posypeme parmazánem a dáme péct do trouby, kterou jsme zatím stáhli na 190 °C. Pečeme přibližně 40 minut.
Krok 7: Lasagne by měly být pěkně zlatavé.
Zveřejněno 18. 9. 2024 14:02
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dýňové lasagne
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2k9Zz
Moje poznámka
Dýňové lasagne
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2k9Zz
Nejnovější recepty
Stříhaný závin s arašídovou pomazánkou a sušenými jahodami
Přidáno před 1 hodinou
Mrkvovo-banánový dort
Přidáno před 3 hodinami
Podzimní rizoto
Přidáno před 15 hodinami
Kořeněný koláč s dýní
Přidáno před 17 hodinami
Kapustičky se zázvorem a česnekem
Přidáno před 18 hodinami
Slané dýňové muffiny
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejznámější české odrůdy brambor: Na salát se hodí luxusní Annabelle, do těsta Lilly. A které jsou vynikající jako příloha?
Mojmír I.: První vládce Velkomoravské říše měl na talíři vepřové z volně pobíhajících prasat a jídlo zapíjel moravským vínem
Vojtěch Vrtiška, vítěz Peče celá země, vydává unikátní kuchařku: Každý recept je tam ve dvou verzích, snazší a těžší, říká
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Segedínský guláš
RabaRoman před 16 sekundami
Zapečené kořeněné masové koule se smetanovou omáčkou
Lisa444 před 30 sekundami
Krémová polévka z dýně, jablek a brambor
TondaJ před 2 hodinami
Kuřecí jogurtové řízky v bramboráku
TondaJ před 2 hodinami
Krkovičkové plátky s majonézovo-kečupovou směsí
habis před 2 hodinami
Kuřecí nudličky v pórku
Majopi před 3 hodinami
Dýňová polévka
Zaneta24 před 12 hodinami
Houby ve vlastní šťávě II.
-Petra- před 16 hodinami
Kynuté Honzovy buchty s povidly
Danka.K před 19 hodinami
Suroviny:
dýně,
olej olivový,
sůl,
těstoviny lasagne,
tvaroh měkký,
smetana ke šlehání,
žloutek,
ořech muškátový,
sýr mozzarella,
máslo,
parmazán
Komentáře