Znáte vejmrdu? Pikantní a nasládlé spojení křenu a jablek dodá klobáskám, uzenému i grilovanému masu ten správný říz
Extra rychlé lívance bez kynutí: Nadýchané jako obláček sladce voní a hotové jsou dřív, než ostatní vstanou
Dorset apple cake: Anglický jablečný koláč se skořicí je nadýchaný a krásně vláčný, snadno ho připraví i začátečník
Třepané okurky: Rychlou verzi nakládaček připravíte snadno, nejdůležitější je okurky ve sklenici často protřepávat
Lékařka radí, co dělat při otravě houbami: Pomůže aktivní uhlí, v určitých případech ale jeďte hned do nemocnice, varuje
Samosběr jablek 2023: Velký přehled sadů, kde si můžete natrhat jablka do zásoby. Kilo vyjde už na 10 Kč
Dirty horchata je hitem babího léta. Ochutnejte ledovou „špinavou“ kávu s rýžovým mlékem, likérem a skořicí
Africké bobotie: Zapečená směs z mletého masa, koření, rozinek a mangového čatní je nezvyklá kombinace, ale chutná skvěle
Jak na ten nejlepší hospodský guláš? Zásadní je správný poměr cibule a masa a taky použití jedné tajné přísady
Americký Sad cake neboli „smutný" dort voní oříšky a díky snadnému hrníčkovému receptu je připraven za chvilku
Retro okénko: Rýžové Arizonky se vyrábějí už od 50. let 20. století a dětem chutnají dodnes. Připomeňte si s námi, jak vznikly
11 foto Jak na přípravu skvělé vietnamské kávy s kondenzovaným mlékem: Baristka z pražské Sapy nabízí jednoduchý postup
Retro okénko: Dunajské vlny na první pohled vypadají jako obyčejné řezy, když je ale nakrájíte, čeká vás překvapení
23 foto Vinobraní v Praze začíná: Za dvě deci burčáku dáte 35 Kč, láhev vyjde na 200 Kč. Zjišťovali jsme na místě, co ještě se nabízí
Velký přehled vinobraní 2023: Kde ochutnáte nejlepší burčák, kde zažijete retro časy a kudy projde sám Karel IV.
Český burčák je světový unikát. Ten kvalitní má jemně bublat a vonět po citrusech a medu, říká vinař David Šťastný
8 foto Deset školních svačinek z celého světa: Ve Švédsku frčí tousty s čoko posypkou, v Turecku lodička se sýrem a v Izraeli bamba
Jak na žemlovku podle porotců MasterChef Česko? Pečivo předem opečte a mléko smíchejte se smetanou, říkají šéfkuchaři
Retro okénko: Pro školní svačinky za socializmu byly typické chleba v ubrousku, mléko v sáčku a na výletech přesnídávky
Znáte „panýr“? Slavný indický sýr se dá využít místo masa, báječně chutná palak paneer se špenátovou omáčkou
Crumble ve slané verzi: Zelenina pod peřinkou z křupavé drobenky se sýrem a s voňavými bylinkami chutná božsky