Vynikající ruské vejce podle Ostravskeho Gastrošefa: Klasiku bister a lahůdkářství připravíte snadno a za pár korun
Sloní žrádlo: Retro pomazánka ze salámu je tak dobrá, že jí nebude dost, ani když ji uděláte v dávce jako pro slona
Jak na dokonalou vepřovou roládu: S vaječnou nádivkou se stane hvězdou svátečního stolu. Zvládnete ji napoprvé
Brokolicová polévka s voňavou zeleninou a aromatickým sýrem překvapí skvělou chutí a krémovou konzistencí
Zapečené palačinky na sladko: Výtečné jsou s povidly a drobenkou, nebo s tvarohem a jablky, děti je budou milovat
Jak jednoduše připravíme voňavou polévku z pečené zeleniny? Chuti pomůže vývar i správné koření, pak je polévka výborná
Jak na andělsky nadýchaný perník na plech: Božsky vláčnou a voňavou chuť zajistí marmeláda i správný kypřicí prášek
Levné a zdravé vaření: Z hlívy ústřičné můžeme připravit výtečnou polévku, voňavé rizoto i vegetariánský guláš
Poctivá čočková polévka krok za krokem: Zahuštění prospěje nastrouhaná brambora, proti nadýmání pomáhají bylinky
Retro okénko: Jak na výtečné knedlíky s vajíčkem? Hlídat musíme dobu smažení a malým fíglem je i přidání mléka
Jak na dokonalý chleba ve vajíčku: Připravíme jej klasicky na pánvičce i v troubě, nebo slavnostněji v košíčcích na muffiny
Výborná drobenka na koláče: Můžeme si ji připravit klasicky, nebo z ovesných vloček, kokosu, perníku i ze sušenek
Jak perfektně odmrazit lednici a mrazák: Proveďte to rychle a bez zbytečných ztrát. V zimě to jde snáz
Jak na poctivou rajskou omáčku: Základem jsou kvalitní rajčata a vývar. Chuť dodá perník, tymián i skořice
Segedínský guláš podle maďarského receptu: Zdravější a chutnější verze, než jakou známe my, se obejde bez mouky
Téměř bezpracné masopustní koblihy z trouby: Ochucené vanilkou a rumem voní na dálku a jsou neskutečně nadýchané
Retro okénko: Cikánský krém se dělával jako levnější náhrada pařížské šlehačky. V dortech a moučnících skvěle funguje dodnes
Připravte si hermelín v různých podobách: V nevšední pomazánce se zelím, zapečený s bramborami nebo plněný chutná božsky
5 rychlých receptů z kuřecích prsou: Připravíme je s těstovinami, na špejli nebo v tortile a nebude to ani trvat dlouho
Španělská přesnídávková polévka fabada asturiana: Voní klobáskou a díky fazolím a chlebu fantasticky zasytí i velké jedlíky
Pařížská šlehačka korunuje nejeden zákusek. Připravte si tu nejlepší podle slavné cukrářky Mirky van Gils Slavíkové
Jak na nakládaný hermelín? Aby se sýr nezkazil, je potřeba správně zacházet se sklenicí, s kořením i s olejem