Šéf Zdeněk Pohlreich se vrací! Máme fotky z natáčení nového pořadu i rozhovor s režisérem. Proč nemusel na place křičet?
29. 4. 2022 Vaření
Ano, šéfe! To si můžou v duchu říct všichni fanoušci nezaměnitelného českého šéfkuchaře, Zdeňka Pohlreicha. Již za pár dní totiž startuje na Primě zbrusu nová kulinární show s názvem Jak to bylo, šéfe? Zeptali jsme se režiséra, jak probíhalo natáčení.
Legendární šéf se vrací
Osm dílů. Osm národních kuchyní, osm kuchařů. A stále jen jeden šéf a jeho pohled na rychlou, efektní i efektivní kuchyni. To je stručný přehled toho, co se začne na televizních obrazovkách odehrávat už 2. května. Nová kulinární show s názvem Jak to bylo, šéfe? odhalí nejen zákulisí pořadu Ano, šéfe!, ale hlavně to, jak se za posledních 13 let změnila česká gastronomie. A jako rozcvičku, vždy ještě před úvodními titulky, stihne Zdeněk Pohlreich připravit úvodní recept. Tohle pondělí se můžete těšit na vepřovou kotletu s grilovaným zelím a celerovým pyré.
Mohlo by vás zajímat
Přes průšvihy k úspěchům
Vzpomínáte na Ano, šéfe! a nešvary, které tehdy mnoho restaurací provázely? Zdeňkem nenáviděná zeleninová obloha, kečup a spousta náhražek, nepořádek v kuchyni, nesystematické plánování... Situaci v českých restauracích před 13 lety dobře ilustruje Zdeňkova dnes už slavná hláška: „Omáčky vaříte, nebo práškujete?“ Přesně tahle věta dokonale vystihovala většinu šéfem tehdy navštívených restaurací. A jak je to dnes? Právě to se bude snažit „Velký šéf“ zjistit.
V každém díle Zdeněk Pohlreich představí jednu přední restauraci a jejího šéfkuchaře. Během přípravy menu se společně s hostiteli diváci můžou vrátit také k výrazným a charakteristickým situacím z pořadu Ano, šéfe!, které mají přímou souvislost s tématem rozhovoru kuchařů a zvolenou národní kuchyní. A to nejen formou vyprávění, ale také formou konkrétních ukázek z pořadu. Jste zvědaví na drby z natáčení? Dočkáte se! Ale nejen to. Pořad bude samozřejmě hlavně o vaření. Věřte, že bude o co stát. Zdeněk totiž podle mnohých výrazně přispěl k tomu, že se u nás vaří a jí mnohem lépe, než se vařívalo dříve.
To pro Toprecepty.cz potvrzuje i režisér pořadu Jiří Mádle: „Nejvíc mě překvapilo, o jak velký kus se posunul přístup kuchařů a majitelů restaurací oproti restauracím v Ano, šéfe! Ne nadarmo všichni kuchaři, u kterých jsme byli, Zdeňkovi děkovali, co pro český restaurační byznys svými pořady udělal. Bylo vidět, že to nejsou jen slova kvůli kameře, ale upřímné díky, které si Zdeněk bezesporu zaslouží.“ Jak nám režisér dále prozradil, měl během natáčení možnost ochutnat samé dobroty.
A jak se mu spolupracovalo se Zdeňkem? „Se Zdeňkem se vždy spolupracuje skvěle. Zdeněk je profesionál nejen v kuchyni, ale při všem, co dělá a vyžaduje stejný přístup i od ostatních. A to mi vyhovuje. Zároveň je velmi empatický a baví mě jeho specifický humor, který přispívá k celkové atmosféře natáčení,“ říká Jiří Mádle, který, na rozdíl od rozšířené pověsti, nemusel na place na nikoho křičet.
Proč? Při natáčení totiž vládla pohoda. „Tím, že si vybírám pro spolupráci na pořadech skvělé profíky, se kterými si rozumíme profesně i lidsky, nemusím zvyšovat hlas. Věřím tomu, že dobrá pohoda při natáčení se přenáší na účinkující i celý pořad a tím ve výsledku na ty, pro koho pořad vyrábíme, na diváky,“ uzavírá Jiří Mádle a předává slovo Zdeňkovi.
„Dospěl jsem k závěru, že gastro se za těch dvanáct let tak strašně proměnilo, že by bylo vhodné, abychom ukázali, že není vše tak špatné, jak to vidíte dnes v televizi, když se koukáte na reprízy Ano, šéfe!. Aktuální stav je jiný. Před dvanácti lety jsem si to nedokázal představit,“ říká pro Toprecepty.cz šéfkuchař Zdeněk Pohlreich, který nejen, že umí posouvat českou gastronomii k lepšímu, ale také umí pobavit. Na jeho nejslavnější hlášky můžete s námi zavzpomínat zde.
Témata
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Už jste ochutnali zelené pivo? Hit Velikonoc má nejen neobvyklou barvu, ale často i specifickou chuť
Víte, co je šimlena s halečkami? Studená omáčka z povidel a mléka, podávaná s noky nebo chlupatými knedlíky
Šestá a poslední postní neděle, Květná, je i v kuchyni ve znamení pučících a mladých rostlin
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Prsíčka s pórkem
Přidáno před 20 hodinami
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Tvarohovo-pudinkové pohárky s piškoty a meruňkami
Přidáno 26. 3. 2024 20:05
Velikonoční jidáše a vrkoč podle Petry Burianové
Přidáno 26. 3. 2024 16:04
Šlehaná vejce vařená ve formičkách
Přidáno 26. 3. 2024 13:25
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Náš život s celiakií: Jak jsem pro Áňu pekla makového beránka bez lepku a chutnal nakonec celé rodině
Jak na dokonalý mazanec? Moučník podle receptu a rad Josefa Maršálka voní vanilkou, je nadýchaný a krásně drží tvar