Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Každá žena chce být krásná a k tomu patří mít i hezkou a zdravou pleť. Někdo má štěstí a má pleť normální, jiný má pleť příliš suchou nebo se mu nadměrně mastí. Při péči o pleť je potřeba brát v úvahu typ pleti a podle toho sestavovat i program péče o pleť vhodný pro danou pleť.

Každá žena chce být krásná a k tomu patří mít i hezkou a zdravou pleť. Někdo má štěstí a má pleť normální, jiný má pleť příliš suchou nebo se mu nadměrně mastí. Při péči o pleť je potřeba brát v úvahu typ pleti a podle toho sestavovat i program péče o pleť vhodný pro danou pleť. Univerzální přípravky pro všechny typy pleti nejsou cíleně zaměřené na specifika jednotlivých typů pletí, a proto většinou problém daného typu pleti příliš neřeší. Každá pleť je jedinečná a proto by měla mít sestavenou řadu přípravků na míru podle individuálních potřeb.

Je důležité mít nejenom vhodně sestavený program péče o pleť, ale také vědět, jak správně přípravky nanášet a v jakém pořadí.

O pleť je potřeba se starat pravidelně ráno i večer. Základem péče o pleť je čištění. Večer z pleti čistíme makeup, nečistoty, prach, mastnotu, které na pleti ulpěly za celý den, ráno zase toxiny, které pleť vyplaví sama na povrch, zatímco spíme. Voda není vhodná, pleť dobře neočistí, naopak vysuší. Vhodnější jsou čistící krémy nebo mléčka, ideální je po čištění použít ještě tonikum. 2-3 x týdně se doporučuje na vyčištěnou pleť večer použít ještě masku, aby se pleť zregenerovala a odstranily se odumřelé kožní buňky. Na závěr péče o pleť ráno i večer je vhodné použít hydratační krém, aby pleť zůstala hladká a vláčná. Pokud je pleť zralá nebo v horším stavu, je vhodné zařadit do pravidelné péče i séra. Od 25 let by se měla žena začít starat i o oční okolí pravidelným požíváním vhodného očního krému.

Pro určení typu pleti žena může využít odborné poradenství, kde si vyzkouší nezávazně přípravky, vhodné pro její typ pleti, naučí se je používat a poradkyně jí doporučí přípravky, kterými by se měla o svou pleť začít starat.

Bezplatnou Hodinku krásy si můžete objednat na telefonním čísle:

Ing. Eva Žampová

Nezávislá kosmetická poradkyně Mary Kay

Tel.: 724 953 052

Email: eva.zampova@centrum.cz

Komentáře

Sušenka

20. 6. 2016 14:28

Ahoj, já používám jenom bio kosmetiku. Taky se snažím pleť pořádně čistit a hydratovat. Bioderma je fajn, ale tady jsem teda spokojenější www.fiho.cz/biokosmetika/ Třeba Topvet nebo Libebit mi pomáhá :-) :yes:

FílA

4. 11. 2013 14:56

klik

Jana

4. 11. 2013 14:55

Špičková kosmetická péče právě zde !

Přidat komentář

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více