Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Představme si krásný proudící mezi oblými kamínky bublající potůček, který svou nekonečnou přítomností proudí naší přírodou kamsi do dáli. Zkusme uchopit a promítnout si jeho energii i jeho cestu. Každým okamžikem se stává jeho proud silnější, než byl před malou chvílí. Nic ho nespoutává, je svobodný a volný. Vezmeme li jeho pár kapek do dlaní, pak ucítíme průzračnou krásu a jeho chladný dotek nám dá množství energie, ze které můžeme čerpat tu svou.

Voda živá

Hlavním a nepopiratelným důvodem, proč si uvědomit potřebnost vody v našem životě je právě síla a čistota energie, kterou nutně v našich životech potřebujeme. Není to jen dostatečné množství, je to především kvalita našeho vztahu k čisté živé vodě.

Voda by měla zůstat živou i v okamžiku, kdy jí my lidé využijeme pro své zavodnění, kdy se snažíme najít její potenciál a uvědomíme si, že je to dar přírody pro nás. Zkuste si najít přírodní studánku a nabrat její proud do svých dlaní a načerpat tuto živou energii. Ve stejný okamžik vezměte plastovou láhev jakékoli značky bez ochucení či bublinek a okuste její sílu. Měli byste snadno rozeznat obrovský rozdíl mezi zdánlivě stejnou tekutinou.

Plastová láhev vodu uzavřela, sebrala jí velkou část energie a tato její nová esteticky upravená podoba nám nikdy nemůže nahradit živou proudící vodu.

Jak tedy vyřešit tento nyní pro lidstvo již zásadní problém? Raději využívejme tekoucí vody z našich vodovodů, kdy sice není její čistota tak sterilní a bezpečná, jak nám popisují na vinětách plastových lahví. Jenže je živá, tekoucí a proudící přímo do našich domovů. Pokud si necháte udělat chemický rozbor, zjistíte, že voda z vašeho kohoutku je většinou čistá a plně využitelná.

Vraťme se tedy na počátek našeho vyprávění, zkusme si vzpomenout při každém dalším naplnění sklenky na nádherný bublající potůček volně plynoucí českou krajinou. Vaše mysl bude přijímat nejen nezbytnou tekutinu, ale především krásu naší přírody a znovu se naučí využít celý její potenciál. 

Dana Šlapáková

Komentáře

iwan

7. 8. 2012 06:44

[uri name="buy the magic of making up"]www.buythemagicofmakingup.com/

anita84

7. 8. 2012 06:40

"I had to refresh the page times to view this page for some reason, however, the information here was worth the wait." http://www.buythemagicofmakingup.com/the magic of making up review

Přidat komentář