Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené brambory

Pečené brambory jsou jednoduchou, a přesto neodolatelnou pochoutkou, která si získá každého milovníka křupavých a voňavých pokrmů. Jemně propečené, na povrchu zlatavé a uvnitř měkké brambory jsou skvělým základem i přílohou k mnoha jídlům.

Hodnocení receptu je 5,0 (30×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lenka-m

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 60 min

75 min (15 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme, nakrájíme podélně na měsíčky. Položíme na plech vyložený pečicím papírem. Krok 2: Pokapeme olejem, posypeme kořením. Krok 3: Pečeme do měkka a zlatava na 180-200 °C cca 45-50 minut.

TIP: Jak připravit křupavé brambory

Zveřejněno 11. 8. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEyK

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEyK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Použil jsem nové brambory, neloupal jsem je, jen jsem slupku dobře omyl a osušil. Jsou výborné.

mámm dotaz nebylo by lepší že by se ty brambory předtím ještě vařili ?:-):-):-):-)

Lenko :-), brambůrky byly moc dobré, přidávám Ti 11. bodíka a fotečku :yes: ;-).

Robila som ich dnes ako prílohu ku špízom a sú výborné,voňavé:-p:yes:dala som kmín,bylinky a čierne korenie.Bod:yes::yes:

Leničko, upekla jsem brambory podle tvého receptu, konečně jsem spokojená, vždycky se mi přilepily na plech až teď jsem si dala říct a udělala je přesně tak jak tu píšeš. Dovoluji si přidat ti sem dvě fotečky. Děkuji a bodík je jasný:-K:yes:

michsamant 18. 2. 2010 04:32
:yes:

Já peču na 200 tak půl hodiny, možná déle, prostě až budou brambory zlatavé

prosím, jak dlouho péci?a při jaké teplotě?děkuji...:-)

Brambory je dobré propláchnout studenou vodou a dobře osušit. Vypláchne se škrob a lépe se opečou.

Tématické fráze:
pečené brambory, recept na pečené brambory, pečená brambora, pečený brambor, pečeny brambory, brambory na ježka, jezci z brambor, brambory pecene, ježek z brambor, pečené brambory recept, bramborovy jezek, dobré pečené brambory, bramborový ježek pečený v troubě, ježek z brambory, bramborový ježci pečené v troubě, brambory na plech, bramborový ježek s tunákem, bramborý jezci, brambory ježek, bramborový ježci

Suroviny:
brambory, koření na americké brambory, sůl, olej česnekový

Přidat fotografie receptu