Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Princ William neobědvá a hlad zahání sušenkami, večer pak často „ujíždí“ na pečeném kuřeti a vyhýbá se pálivému jídlu
Zdroj: Wikimedia Commons, Frankie Fouganthin - Own work, CC BY-SA 4.0

Zdá se, že v britské královské rodině nepadlo jablko daleko od stromu. Princ William, který si může dovolit ochutnávat ty nejvybranější lahůdky, totiž převzal zvyk svého otce krále Karla III. a vynechává oběd. A pomlouvačné jazýčky tvrdí, že korunní princ má ke gurmánství daleko.

Jablko nespadlo daleko od stromu

O britském panovníkovi Karlu III. je známo, že preferuje bio stravu, maso několikrát týdně vyřadil z jídelníčku a vyhýbá se obědům. To poslední převzal i jeho syn princ z Walesu.

Údajně to zdržuje od povinností, a když si Karel nebo William potřásají rukami s poddanými nebo se usmívají do objektivů fotografů, přece nemohou mít v ústech zbytky oběda!

William si občas něco zobne, pokud to situace vyžaduje, ale oběd většinou vynechává. Hlad pak zahání několika sušenkami, nejraději má ty s čokoládou.

A jak se budoucí britský král stravuje?

Snídaně prince z Walesu se nijak neliší od toho, co mají ráno na talíři běžní Britové. A jaké tedy je Williamovo snídaňové menu? Většinou se skládá ze dvou uvařených vajec, celozrnného toastu s máslem, jablečné šťávy a šálku čaje.

Absenci oběda si William vynahradí večer. Je známé, že jeho manželka Kate nemá problém uvařit pro svou rodinu, tedy manžela Williama a děti George, Charlottu a Louise. Personál, který mají k dispozici, využívá na přípravu večeří jen výjimečně.

Večeře u rodinného stolu

Co Kate obvykle vaří? William má rád pečené kuře, takže to bývá k večeři poměrně často. A protože děti milují pizzu, i ta se objevuje na jejich jídelníčku. Všichni si pak rádi pochutnají na různě upravených těstovinách, jejich favoritem jsou lasagne se špenátem.

Když to počasí dovolí, rodinka si užívá venkovního grilování. William má rád mírně propečené hovězí steaky nebo jehněčí kotletky. 

Pozor, pálí!

Kdybyste náhodou měli tu čest pozvat budoucího britského panovníka na oběd, pikantním jídlem byste se mu nezavděčili. Na rozdíl od své ženy William pálivé pokrmy nevyhledává a vyhýbá se jim. To je poměrně zvláštní, protože manželé mají rádi indickou kuchyni, která ostrým kořením nešetří.

A tak když Kate připravuje doma kari, William a děti si ho dají v nepálivé verzi, zatímco Kate si ho pěkně okoření.

Po večeři si William s Kate rádi dají sklenku červeného vína nebo typicky britský gin s tonikem.

Princ v soukromí asi občas obědvá

Když před několika měsíci tento pár navštívil Birmingham, pozorní fanoušci si všimli, že kolem poledne cestou na vlak Kate s Williamem nesli tašky. Tedy měli velkou tašku, v které byly dvě hnědé papírové z lahůdkářství a supermarketu a lahev vody.

Dá se tedy předpokládat, že během návratu do Londýna tato populární dvojice ve vlaku ujídala sendviče stejně jako to dělají jejich poddaní.

Náš tip: Princ William by si určitě pochutnal na kuřecím kari s koriandrem podle našeho videoreceptu:

Zdroje informací:

mylondon.news: Prince William's 'favourite meal' that Kate Middleton regularly cooks for him

nypost.com: Prince William’s strict eating habits revealed — thanks to King Charles’ shocking rule

hellomagazine.com: Prince William's unusual eating habit on public engagements revealed

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více