Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Princ William musí posilovat nervy. Vejce a toust ráno, vydatné mac ´n´ cheese nebo oblíbený čokoládový dort jsou to pravé
Zdroj: Wikimedia Commons, Annabel Moeller, CC BY 2.0

Tento rok nezačal pro britskou královskou rodinu nijak vesele. Princezna Kate se podrobila zřejmě náročné operaci břicha, králi Karlu III. lékaři diagnostikovali rakovinu a právě podstupuje léčbu. Do složité situace se dostal i princ William, který se snaží být poblíž nemocné manželky a k tomu musí na oficiálních akcích zastupovat svého otce. Z čeho následník trůnu čerpá energii?

Péče o Kate a děti na prvním místě

Britský korunní princ William měl dětství poznamenané rozvodem rodičů a následně tragickou smrti jeho matky, princezny Diany, a hledáním vztahu k otci. Právě proto je pro něj teď na prvním místě zdraví milované manželky Kate a péče o jejich tři ratolesti.

Kate a William se snaží v rámci možností vychovávat děti tak, aby nebyly ochuzeny o své vrstevníky. Nejsou ani příznivci velkého množství personálu, proto za normálních okolností Kate pro rodinu sama vaří večeře.

Teď vaří palácoví kuchaři

V současné době si ale William musí nechat zajít chuť na pečené kuře, pizzu, lasagne a různé další těstoviny, které běžně připravuje Kate a které často mívá budoucí král na talíři. Musí využívat služeb kuchařů Kensingtonského paláce, kde rodina oficiálně bydlí, nebo v Sandringhamu, kde tráví pololetní prázdniny.

Personál pro oblíbeného prince a jeho nejbližší jistě vaří jejich oblíbená jídla. William hlavně potřebuje načerpat energii a sílu, aby složitou situaci lépe zvládal.

Vydatná snídaně a místo oběda pár sušenek

William není nijak mlsný, ani vybíravý a princovo menu se podobá jídelníčku poddaných jeho otce. Ráno vypije sklenku čerstvého džusu, většinou jablečného, zakousne se do celozrnného toustu s máslem a k němu si dá dvě vařená vejce natvrdo. Chybět nesmí šálek silného čaje.

Oběd stejně jako jeho otec král Karel III. vynechává. Pokud to ale princ nemůže hlady vydržet, dá si pár sušenek s čokoládou. 

Hlavním jídlem je večeře

Ani tady se William a královská rodina neliší od zvyků většiny britských rodin, které jsou zvyklé na vydatnější snídani a menší oběd. Hlavním jídlem je na ostrovech večeře. A u prince Williama a jeho rodiny asi nepřekvapí, že si někdy domů přinesou jídlo z některého fastfoodového řetězce.

To svým synům, tedy Williamovi a Harrymu, dopřávala jejich zesnulá maminka Diana. William s Kate to občas princátkům i sobě dopřejí také. Mezi Williamova oblíbená jídla z restaurací rychlého občerstvení patří mac ´n´ cheese. Těstoviny zapečené s bešamelem a sýrem si budoucí král rád dává i jako přílohu k pečenému kuřeti.

Na čem si pochutnává následník britského trůnu?

William má rád sushi, kari a další pokrmy asijské kuchyně. To má společné se svou ženou Kate. Ta ovšem preferuje pálivé varianty jídel, princ pálivé nemusí.

O korunním princi je známé, že má rád sladké, hlavně čokoládu. Se svou babičkou, bývalou královnou Alžbětou II. sdílel lásku k čokoládovému dortu, konkrétně šlo o nepečený čokoládový dort ze sušenek. Sušenky značky Rich Tea se proloží máslovým krémem, na povrchu je pak čokoládová poleva ganache.

V této době potřebuje princ obalovat nervy, proto asi bude spotřeba čokolády v královské rodině trochu větší. Nepochybně se ale William těší na to, až jeho rodinka zase usedne ke společnému stolu a na talíři bude jídlo, které uvaří princezna Kate.

Náš tip: Milovník čokolády princ William by určitě neodolal čokoládovým kefírovým řezům podle našeho videoreceptu.

Zdroje informací:

nypost.com: Prince William’s strict eating habits revealed — thanks to King Charles’ shocking rule

hellomagazine.com: Prince William's unusual food habits will surprise Prince George, Princess Charlotte and Prince Louis

mylondon.news: Prince William's 'favourite meal' that Kate Middleton regularly cooks for him

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více