Vaječná omeleta na plech

Danca Kuchařka: Danca

Doba přípravy: 20 minut 10 porcí Ostatní 0 názorů

Suroviny

15 vajec
různé druhy sýra ( Niva, mozzarella, čedar, Hermelín...)
různé druhy uzeniny ( šunka, trvanlivý salám, pikantní klobása...)
čerstvá zelenina ( paprika, pórek, rajčata, houby..)
sůl
bylinky ( petrželka, bazalka..)
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Sýry, uzeninu a zeleninu nakrájíme na kostičky.

  2. Vejce rozšleháme, mírně osolíme a nalijeme na vyšší plech vyložený pečícím papírem.

  3. Na vejce rovnoměrně nasypeme veškeré pokrájené ingredience a navrch přidáme nasekané bylinky. Můžeme použít i některou oblíbenou směs koření.

  4. Troubu vyhřejeme na 175°C a pečeme do ztuhnutí. Nakrájíme rádlem na porce (kostky) a podáváme buď se zeleninovým salátem, bramborovou kaší nebo vložené do rozkrojené, nejlépe celozrnné housky na způsob hamburgru.

Poznámka

Tohle jídlo přímo vybízí k zužitkování veškerých "zbytků" z ledničky.

Ingredience můžeme na vaječnou směs různě kombinovat, např. na část plechu salám, pórek, Hermelín, na další část mozzarellu, šunku a rajčata ...atd. Po nakrájení pak bude každá porce jiná a můžeme tak vyhovět různým chutím strávníků.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 320 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vaječná omeleta na plech

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: vaječná omeleta vajecna omeleta na plech do trouby vaječná omeleta se zeleninou vaječné omelety vaječná omeleta se sýrem na plech vajecna omeleta s bramborovou kasi vaječná omeleta z trouby vaječná omeleta s bramborem nejlepší recept na vaječnou omeletu

Zapomněl/a jsem heslo