

Vaječná omeleta na plech
Suroviny 10 porcí
- 15 vajec
- různé druhy sýra ( Niva, mozzarella, čedar, Hermelín...)
- různé druhy uzeniny ( šunka, trvanlivý salám, pikantní klobása...)
- čerstvá zelenina ( paprika, pórek, rajčata, houby..)
- sůl
- bylinky ( petrželka, bazalka..)
Postup přípravy receptu
Sýry, uzeninu a zeleninu nakrájíme na kostičky.
Vejce rozšleháme, mírně osolíme a nalijeme na vyšší plech vyložený pečícím papírem.
Na vejce rovnoměrně nasypeme veškeré pokrájené ingredience a navrch přidáme nasekané bylinky. Můžeme použít i některou oblíbenou směs koření.
Troubu vyhřejeme na 175°C a pečeme do ztuhnutí. Nakrájíme rádlem na porce (kostky) a podáváme buď se zeleninovým salátem, bramborovou kaší nebo vložené do rozkrojené, nejlépe celozrnné housky na způsob hamburgru.
Poznámka od kuchařky
Tohle jídlo přímo vybízí k zužitkování veškerých "zbytků" z ledničky.
Ingredience můžeme na vaječnou směs různě kombinovat, např. na část plechu salám, pórek, Hermelín, na další část mozzarellu, šunku a rajčata ...atd. Po nakrájení pak bude každá porce jiná a můžeme tak vyhovět různým chutím strávníků.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vaječná omeleta na plech
K receptu nejsou žádné komentáře.