

Hovězí burrito (tex-mex)
Suroviny 4 porce
- 6 tortill (placky)
- 300 g mletého hovězího masa
- 400 g (1 konzerva) sekaných rajčat
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 lžičky sladké papriky
- 2 lžičky chilli
- 1 lžička římského kmínu (cumin)
- 2 lžíce nasekaného čerstvého nasekaného koriandru
- olej
- pepř
- sůl
- 6 plátků čedaru
Postup přípravy receptu
V pánvi rozpálíme olej a necháme zesklovatět drobně nasekanou cibuli. Přidáme prolisovaný česnek, mletou papriku, římský kmín a promícháme. Na tuto směs vsypeme mleté hovězí maso, osolíme, opepříme a restujeme za občasného prohození asi 20 minut dohněda.
Potom přilijeme obsah konzervy s rajčaty, chilli a vaříme tak dlouho, až se odpaří veškerá nadbytečná tekutina a směs zhoustne. Přidáme nasekaný koriandr a necháme mírně zchladnout.
Tortilové placky nahřejeme na pánvi nebo v mikrovlnné troubě, aby se s nimi lépe manipulovalo. Potom je naplníme masovou směsí, zavineme do psaníčka a uložíme do zapékací misky. Na vrchní strany každé tortily položíme plátek čedaru a zapékáme při 200°C cca 15 minut.
Podáváme s dipem se zakysané smetany, smíchané s prolisovaným česnekem, koriandrem a špetkou soli.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hovězí burrito (tex-mex)
-
Výborné, moc jsme si pochutnali
-
Velmi dobré, přidala jsem ještě trochu skořice (někde jsem vyčetla, že tam patří) a je to opravdu supr jídlo.
-
no tohle vypadá úžasně, vyzkouším příležitostně, krásné foto
-
Perfektně nafocená dobrá bašta
+13
-
Adel, Eliza to napsala správně, Tex-Mex. V Mexické kuchyni se totiž burrito (v překladu oslík) původně ani nevyskytovalo, přišlo jako mexické jídlo z Ameriky, právě z Texasu.
V Americe se na něj dává čedar, jen strouhaný, ne plátky. Ale to je nepodstatný detail. -
-
vypadá to fantasticky
... akurát, aby to bolo viac Mexické, doporučujem nahradiť "čedar" syrom "mimolette"
-
Super
-
určitě výborné