Snídaňová ovesná kaše

gurmanka Kuchařka: gurmanka

Doba přípravy: 10-15 minút 2 porce Sladká jídla 3 názory

Suroviny

45 g jemných ovesných vloček
15 g ovesných otrub (ak nemáte otruby nahraďte ich rovnakým množstvom vločiek)
400 ml nízkotučného mléka
1,5 čajové lžičky hnědého cukru
mletá skořice (podle chuti)nebo kakao granko ap
mandlové lupínky (my máme najradšej sekané pražené lieskovce)
Ovoce čerstvé
ovoce sušené
ovoce mražené (my dávame najradšej rozmrazené maliny, alebo zmes čiernych a červených ríbezlí)
Záleží na vaší chuti pokud máte raději sladké použijte nakrájený banán
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do menšieho hrnca dáme spolu mlieko, vločky, otruby a cukor a na vyššej teplote a za stáleho miešania privedieme do varu. Následne teplotu znížime a varíme cca 3 minúty – pokiaľ kaša nezačne hustnúť. My máme radšej kašu "stredne hustú". Ak ju chcete veľmi hustú povarte ďalších pár minút. Ak máte naopak radšej kašu riedku varte ju menej.

  2. Po uvarení rozdelíme rovnomerne do dvoch misiek a posypeme škoricou, pridáme orechy a rozmiešame. Navrch poukladáme ovocie (kto chce môže ho tiež zamiešať do kaše).

Poznámka

Takéto raňajky sú chutné a veľmi zdravé. Najlepšie na nich je, že budete mať dlho pocit sýtosti. Ovsené otruby navyše napomáhajú k znižovaniu cholesterolu.

http://www.gurman.estranky.sk

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Snídaňová ovesná kaše

Tématické fráze: ovesná kaše příprava ovesné kaše ovesné otruby mleté recepty kaše z ovesných otrub ovesné otruby ovesne kase tepla ovesna kase ovesné otruby recepty ovesná kaše recept ovesné otruby kaše ovesná kaše příprava ovesné otruby příprava tepla ovesna kaše recept otruby recepty příprava ovesných otrub zdrave snídanove recepty snídaňové recepty zdravá ovesná kaše otruby ovesné otrubova kase

Zapomněl/a jsem heslo