Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlé jablečné tyčinky: Listové těsto skvěle doplní jablečná přesnídávka a snadný dezert lehce zvládne i začátečník nebo děti
Zdroj: Toprecepty, hosta

Máte rádi jablka? Nemusíte z nich pokaždé připravovat štrúdl nebo různé jablečné koláče. Výborné jsou také rychlé tyčinky s jablečnou přesnídávkou, po kterých se u vás doma určitě jen zapráší.

Jablka v jiné podobě

Jablka jsou snadno dostupné ovoce, které má množství různého využití v syrové i tepelně upravené podobě. Jablka můžeme chroupat jen tak syrová, můžeme je ale smažit, dusit, zavařovat, zapékat. Přichystat z jablek lze také ovocné trubičky.

My pro vás dnes máme sladké pečivo, do kterého se využívá přesnídávka. Tu si můžeme koupit, ale také snadno připravit doma. Stačí na ni voda a jablka. Příprava jablečné přesnídávky trvá zhruba půlhodinu. Možná máte ale ještě nějakou zavařenou ve spíži nebo ve sklepě z podzimních zásob, a to se teď hodí. 

Jablka a listové těsto

Jablka a listové těsto k sobě báječně ladí. Nejenže dobře spolu výborně chutnají, ale s oběma surovinami se pracuje velmi rychle. Kromě vynikajícího závinu si tak můžeme vytvořit třeba jablka v županu. Variantou jsou rychlé jablečné tyčinky, které se dají jen tak přikusovat ke kafi nebo když na nás přijde mlsná. A pokud máme doma hotové listové těsto, tak si můžeme dobrotu vychutnávat skutečně velmi brzy.

Jablka

Anglické lidové pořekadlo říká, že „An apple a day keeps the doctor away,“ což ve volném překladu znamená, že pravidelná konzumace jednoho jablka denně člověka uchrání člověka před neduhy a nemocemi.…

Rychlé jablečné tyčinky

Jak na přípravu rychlých jablečných tyčinek? Potřebujete: 1 rozválené listové těsto, 1 jablečnou přesnídávku (nebo jinou), 1 vejce a hnědý cukr.

Jak na to? Plech vyložte pečicím papírem. Troubu vyhřejte na 200 °C. Listové těsto rozdělte na dvě poloviny. Jednu polovinu namažte přesnídávkou. Namazanou polovinu těsta přikryjte druhou polovinou. Pomažte ji rozšlehaným vajíčkem a posypte cukrem. Přichystané těsto rozkrájejte na tyčinky a dejte na plech. Pečte dozlatova. 

Náš tip: Z jablek si můžete připravit řezy s pudinkem podle následujícího videoreceptu:

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více