Dvojctihodné koláčky

Jikotka Kuchařka:

Doba přípravy: 1 1/2 hod. PT1H30M 35 ks Moučníky , Drobné pečivo, Kynuté 41 názorů

535

Suroviny

Na kvásek:
3 dcl mléka
lžička cukru
1 kostka droždí
10 dkg polohrubé mouky
5 dkg moučkového cukru
2 vejce (žloutky)
malou lžičku soli
2 dcl oleje
500 g hladké mouky
Nádivka:
2 tvarohy
1 vejce
cukr
povidla
žmolenka
Recept si zatím oblíbilo 35 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme 10 dkg polohrubé mouky, 5 dkg moučkového cukru, 2 žloutky a lžičku soli.

  2. Pak přidáme polovinu kvásku, trochu hladké mouky a zamícháme. Dále přidáváme celý zbytek kvásku, 2 dcl oleje a hladké mouky tolik, aby vzniklo hladké těsto.

  3. Po vykynutí těsta vykrajujeme lžící kousky, dáme na pomoučněný vál, plníme tvarohovou nádivkou a zabalíme jako knedlík.

  4. Pak dáme na plech vyložený pečícím papírem a celým vejcem děláme do bochánků důlky.

  5. Okraje potřeme bílkem a do důlků dáváme povidla a posypeme žmolenkou.

  6. Dáme péct do vyhřáté trouby.

Poznámka

Zdroj je kniha p.Bohdalové Hádej kam půjdem na večeři. Dělám je už dlouho a jsou výborné. Fotky budou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 435 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dvojctihodné koláčky

  • Terka Terka(neregistrovaná)

    Gabča: Já mám trochu jiný postup přípravy a vždy mám koláčky famozní. Nejdříve udělám kvásek, než kvásek nakyne, tak si vše ostatní dám do jedné velké mísy v hnětači na těsto a jako poslední přidám celý kvásek. Nechám nís 10 minut, pak nechám hodinu kynout. Je to naprosto jednoduché a nemůže se ti stát, že se nepovede. Těsto jde připravit i v pekárně na chleba.

    Odpovědět

  • Jolanica Jolanica(neregistrovaná)

    Těsto je vynikající, nelepí se, koláče jsou moc dobré. Dělala jsem vždy náš rodinný recept a koláče byly třetí den suché. Tyhle jsou měkké i třetí den, kdyby vydržely. Ukládám si a nebudu dělat už jiné. Akorát jsem dělala 64 kousků. A i tak mi přišly celkem velké. Příště vyzkouším ještě menší, samozřejmě dávám minikupičku tvarohu a dala jsem marmeládu místo povidel. Potírám rozpuštěným máslem s rumem.

    Odpovědět

  • Jana Paseková Jana Paseková(neregistrovaný)

    Dnes jsem je pekla , jsou výborný a to jsem dělala ze špaldové mouky, všichni si je chválili, děkuji za recept ⭐⭐⭐⭐⭐

    Odpovědět

  • Jarmila Jarmila(neregistrovaná)

    přesně takové dělala naše stařenka ,ten důlek dělala malou naběračkou , moc dobré , :-K<3

    Odpovědět

  • cilea cilea(neregistrovaná)

    Výborné těsto,se kterým se dobře pracuje. Koláčky výborné. Dávám bodík.

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Nemám je tak pěkné,jako ty,ale jsou moc dobré:yes: bod a foto;-)

    Odpovědět

  • konicek konicek

    Těsto, se kterým se výborně pracuje, koláčky vynikající.

    Odpovědět

  • LenkaH66 LenkaH66

    Dnes jsem dělala a hned jeden plech pryč...jsou výborné :-):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Robila som prvý krát,takže nabudúce urobím asi trochu menšie :-8 ale inak boli výborné :-K:yes::yes:

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Vynikající!S těstem se skvěle pracuje, velmi jednoduché, rychlé a výborné. Nejlépe chutnají až za dva dny, kdy se krásně naleží:-)

    Odpovědět

  • petra j. petra j.

    Jsou opravdu výborné.Jen se po nich zaprášilo :-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • Gabča Gabča(neregistrovaná)

    Jikotka:No, bohužel jich nemám 35, ale jen 21... :-( Asi jsem udělala špatně něco s tou moukou, nevím, kolik jí tam mám dát, asi jsem jí dala moc a nějak se to kvůli tomu pokazilo....

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka(autorka receptu)

    Gabča:To uvidíš,aspoň půl hodiny nechej kynout,přeji mnoho úspěchů...

    Odpovědět

  • Gabča Gabča(neregistrovaná)

    Jikotka:Nevadí, i tak děkuji. :) Taky jsem se ho snažila dělat co nejpřesněji, ale s tím olejem jsem byla nepozorná. A množství hl.mouky napsané není, takže nevím.... Můžu jen doufat, že to bude ok. Hnětla jsem ho tak, až mi stékal pot po čele... :-D A lepilo se jen opravdu mírně, jen místy. Jak dlouho necháš těsto kynout?

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka(autorka receptu)

    Gabča:Nevím jak ti pporadit,já těsti dělám přesně podle receptu a vždycky se mi povede...Na vařečku se určitě nemá lepit...asi jsem tě nepotěšila,ale opravdu nevím jak poradit...:-8

    Odpovědět

1 2 3

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: dvojctihodné moravské koláče recept na řepánky maminčiny recepty dvojctihodné moravské koláče bez kynutí dvouctihodné koláče dvojctihodné moravské koláče video dvouctihodné koláčky recept na kolacky dvojctihodné moravské koláč sypánky moravské koláče dvojctihodné recept na koláče vyborne kolacky moravské dvojctihodné koláče sypánky recept moravské koláče s majonézou kolačky s majonézou dvouctihodný koláč recepty na kolacky dvouctihodné kolačky recept

Zapomněl/a jsem heslo