Dvojctihodné koláčky

Jikotka Kuchařka:

Doba přípravy: 1 1/2 hod. PT1H30M 35 ks Moučníky , Drobné pečivo, Kynuté 41 názorů

534

Suroviny

Na kvásek:
3 dcl mléka
lžička cukru
1 kostka droždí
10 dkg polohrubé mouky
5 dkg moučkového cukru
2 vejce (žloutky)
malou lžičku soli
2 dcl oleje
500 g hladké mouky
Nádivka:
2 tvarohy
1 vejce
cukr
povidla
žmolenka
Recept si zatím oblíbilo 34 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme 10 dkg polohrubé mouky, 5 dkg moučkového cukru, 2 žloutky a lžičku soli.

  2. Pak přidáme polovinu kvásku, trochu hladké mouky a zamícháme. Dále přidáváme celý zbytek kvásku, 2 dcl oleje a hladké mouky tolik, aby vzniklo hladké těsto.

  3. Po vykynutí těsta vykrajujeme lžící kousky, dáme na pomoučněný vál, plníme tvarohovou nádivkou a zabalíme jako knedlík.

  4. Pak dáme na plech vyložený pečícím papírem a celým vejcem děláme do bochánků důlky.

  5. Okraje potřeme bílkem a do důlků dáváme povidla a posypeme žmolenkou.

  6. Dáme péct do vyhřáté trouby.

Poznámka

Zdroj je kniha p.Bohdalové Hádej kam půjdem na večeři. Dělám je už dlouho a jsou výborné. Fotky budou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 419 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dvojctihodné koláčky

  • Terka Terka(neregistrovaná)

    Gabča: Já mám trochu jiný postup přípravy a vždy mám koláčky famozní. Nejdříve udělám kvásek, než kvásek nakyne, tak si vše ostatní dám do jedné velké mísy v hnětači na těsto a jako poslední přidám celý kvásek. Nechám nís 10 minut, pak nechám hodinu kynout. Je to naprosto jednoduché a nemůže se ti stát, že se nepovede. Těsto jde připravit i v pekárně na chleba.

    Odpovědět

  • Jolanica Jolanica(neregistrovaná)

    Těsto je vynikající, nelepí se, koláče jsou moc dobré. Dělala jsem vždy náš rodinný recept a koláče byly třetí den suché. Tyhle jsou měkké i třetí den, kdyby vydržely. Ukládám si a nebudu dělat už jiné. Akorát jsem dělala 64 kousků. A i tak mi přišly celkem velké. Příště vyzkouším ještě menší, samozřejmě dávám minikupičku tvarohu a dala jsem marmeládu místo povidel. Potírám rozpuštěným máslem s rumem.

    Odpovědět

  • Jana Paseková Jana Paseková(neregistrovaný)

    Dnes jsem je pekla , jsou výborný a to jsem dělala ze špaldové mouky, všichni si je chválili, děkuji za recept ⭐⭐⭐⭐⭐

    Odpovědět

  • Jarmila Jarmila(neregistrovaná)

    přesně takové dělala naše stařenka ,ten důlek dělala malou naběračkou , moc dobré , :-K<3

    Odpovědět

  • cilea cilea(neregistrovaná)

    Výborné těsto,se kterým se dobře pracuje. Koláčky výborné. Dávám bodík.

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Nemám je tak pěkné,jako ty,ale jsou moc dobré:yes: bod a foto;-)

    Odpovědět

  • konicek konicek

    Těsto, se kterým se výborně pracuje, koláčky vynikající.

    Odpovědět

  • LenkaH66 LenkaH66

    Dnes jsem dělala a hned jeden plech pryč...jsou výborné :-):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Robila som prvý krát,takže nabudúce urobím asi trochu menšie :-8 ale inak boli výborné :-K:yes::yes:

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Vynikající!S těstem se skvěle pracuje, velmi jednoduché, rychlé a výborné. Nejlépe chutnají až za dva dny, kdy se krásně naleží:-)

    Odpovědět

  • petra j. petra j.

    Jsou opravdu výborné.Jen se po nich zaprášilo :-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • Gabča Gabča(neregistrovaná)

    Jikotka:No, bohužel jich nemám 35, ale jen 21... :-( Asi jsem udělala špatně něco s tou moukou, nevím, kolik jí tam mám dát, asi jsem jí dala moc a nějak se to kvůli tomu pokazilo....

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka(autorka receptu)

    Gabča:To uvidíš,aspoň půl hodiny nechej kynout,přeji mnoho úspěchů...

    Odpovědět

  • Gabča Gabča(neregistrovaná)

    Jikotka:Nevadí, i tak děkuji. :) Taky jsem se ho snažila dělat co nejpřesněji, ale s tím olejem jsem byla nepozorná. A množství hl.mouky napsané není, takže nevím.... Můžu jen doufat, že to bude ok. Hnětla jsem ho tak, až mi stékal pot po čele... :-D A lepilo se jen opravdu mírně, jen místy. Jak dlouho necháš těsto kynout?

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka(autorka receptu)

    Gabča:Nevím jak ti pporadit,já těsti dělám přesně podle receptu a vždycky se mi povede...Na vařečku se určitě nemá lepit...asi jsem tě nepotěšila,ale opravdu nevím jak poradit...:-8

    Odpovědět

1 2 3

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo