Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Do nákupního centra Galerie Harfa zamíří všichni milovníci čokolády. Od pátku 17. do neděle 19. listopadu 2017 se uskuteční 6. ročník Čokoládového Festivalu s obrazů malovaných čokoládou, kulinářskou přehlídkou a prodejními stánky s čokoládovými delikatesami.

OZP Čokoládový Festival 2017 v Praze, pořádaný agenturou ChrisEvents, je jedinečnou událostí pro všechny milovníky čokolády a cukrovinek, kteří mají chuť se pobavit, pochutnat si a případně se i přiučit vaření s čokoládou.

První čokoládový veletrh svého druhu v Praze nabídne návštěvníkům 4 hlavní sekce:

  • Kulinářskou přehlídku, na které šéfkuchaři předvedou své nápadité recepty
  • Prodejní stánky partnerských organizací
  • Dětský koutek
  • Workshop

Whirlpool zona:

Návštěvníci se mohou těšit na kulinářskou přehlídku šéfkuchaře Marka Váňu, který bude připravovat jídla dle zajímavých receptů: čokoládové pralinky s moučnými červy, dýňovou polévku s bílou čokoládou v suchém ledu nebo vanilkovou krupicovou kaši z espumy s čokoládovým sněhem. Chybět nebude ani šéfkuchař Jiří Holub z Sirupárny Olomouc bude vařit kuřecí prsa na čokoládovém likéru nebo omáčku mole poblano z čokolády. Firma Tupperware učí děti vyrobit čokoládový donut. V sobotu 18.11 jsme pozvali jednoho z nejlepších českých „chocolatier“, Martina Pokorného (cukrárna St Tropez). Předvede výrobu úžasných pralinek.

Tefal zona:

Již během minulém ročníků Čokofestu mohli návštěvnicí ochutnávat, nakupovat, poznávat a vyptávat se,... Letos si navíc vyzkouší vaření a pečení díky workshopům v rámci prezentace společnosti Tefal. Zde se návštěvníci budou moci naučit přípravě makronek, pop cakes, zdobení cukroví nebo zákusků.

Zároveň se zde v neděli 19.11 odehraje cukrářskou soutěž, kdy pro vítěze bude nachystána odměna 4000 Kč a ceny v podobě výrobků společnosti Tefal.

Letošní ročník se dále ponese v duchu oslav původu čokolády, a proto jsme přizvali i stánek africké kuchyně a specialisty z Latinské Ameriky. Během festivalu bude dále vyrobena metr vysoká čokoládová socha.

A protože letošnímu ročníku budou i nadále kralovat děti, bude opět připraven stánek s malováním na obličej, stánek s malováním čokoládou a barevným pískem. Děti se budou moci také zúčastnit karnevalu v sobotu odpoledne.

Návštěvníci budou mít možnost ochutnat a zakoupit si různé druhy čokolád u stánků společností ČokoKebab, Kamila chocolates, Kamelie – víno z Francie, Mr Vonka, Chocolaterie Havířov, Cafe Santo Domingo, Jablíčko, Sirupárna, Čokoláda Lyra, Xo-Čo, Janek Chocolates, Šmakujto, Atelier Sladkostí, Koruna pralinký, Melk Zlín, Al Andalous, Levandulový statek Bezděkov, Od Bobu, Smile Wafle,  ….

Letos se koná soutěž o skútr Blade 125 (návštěvníky musí se účastnit jednoho z čokoládových festivalů. Na místě konání budeme instalovat skútr, který bude ozdoben čokoládovými mincemi. Budou muset hádat, kolik kusů mincí je na skútru. Losování bude probíhat se všemi správnými odpověďmi na konci sezóny a vítěz vyhraje skútr v hodnotě.

Čeká vás široká nabídka delikates a výrobků z čokolády, na které jen tak nezapomenete a které jste možná ještě ani neviděli. Například čokoládové pivo jen tak v nějakém supermarketu asi nekoupíte o čokoládovém kebabu nebo nářadí z výborné čokolády ani nemluvě.

Bude to zkrátka jedinečné setkání všech milovníků čokolády, které byste si rozhodně neměli nechat ujít!

 

Kontakt:

Čokoládový Festival
Agentura ChrisEvents s.r.o.
Jižní 299/25, 783 01 Olomouc
delattre_chris@yahoo.frinfo@cokoladovy-festival.cz
www.cokoladovy-festival.cz
Facebook

Komentáře

Přidat komentář

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více