Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Snažíte se dělat pro svou rodinu jen to nejlepší? Pečete často a rádi? Nebo máte pečení jako koníčka, relax a domácím pečivem rádi obdarujete rodinu, přátele, sousedy?

Jistě při té práci míváte pomoučené ruce…..ruce v mouce zabořené…..prostě – tahle „moučná vizitka“ všech pekařů se při výrobě domácího pečiva vznáší všude okolo nás.

13. listopadu 2017 vyšly tiskem moje ruce v mouce. Přesný název zní:

Ruce v mouce (Domácí pečivo s kváskem i droždím)

Kniha vyšla v nakladatelství CPress (ve společnosti Albatros Media a.s.), má 192 stran a rozměry 167 x 225 mm – příjemně praktická velikost, pokud ji potřebujete mít v kuchyni stále po ruce 

Bude k dostání téměř ve všech knihkupectvích (s doporučenou cenou 299,- Kč) a vyjde i jako e-book. V obou formátech by měla být k dostání také na Slovensku (např. knihkupectví Martinus.sk).

A co v ní najdete? Přesto, že je vedle různých tlustých kuchařských bichlí, které na knižním trhu potkáte, poměrně útlá, je nabitá informacemi.

…jedna ze tří stran Obsahu…

 

Co vše tedy v knize najdete???

  • Především – obsahuje 187 vyzkoušených, prověřených receptů na různé chleby, bagety, rohlíky, bulky i dalamánky, tyčky, pizzy, sladké kynuté moučníky.
    Celá jedna kapitola je věnovaná pečivu zahraničnímu, které se s úspěchem zabydlelo v našich kuchyních a v závěru knihy nechybí několik receptů na dobroty, které se dají k pečivu přikousnout nebo namazat na něj.

  • Část knihy je věnovaná jen žitnému kvásku – jeho výrobě několika způsoby (včetně kvásku z  kefírové houbičky), uchování, práci s ním i kvasovým těstem, nechybí postřehy od válu nasbírané během let pečení, ani vyzkoušené rady, jak pomoct kvásku, který zrovna nespolupracuje.
    Kváskovým začátečníkům poradí, pokročilým nabídne spoustu receptů k vyzkoušení.

  • Ruce v mouce ale nejsou vyhraněně zaměřené jen na kváskování – vedle kvasového pečiva kniha nabízí spoustu receptů na pečivo s droždím, které je možné zadělat klasicky nebo pomocí prefermentu (omládek, biga, poliš, staré těsto…), proto je vhodné snížit množství použitého droždí a zároveň upéct pečivo mnohem chutnější, nadýchanější, s delší trvanlivostí.
    Jsou-li tyto prefermenty pro vás v pečení nové, určitě se jich nemusíte bát – vše je vysvětleno tak, aby tomu porozuměl každý, i naprostý začátečník.

  • Kromě receptů najdete v knize postřehy k domácímu pečení, povídání o pomocnících při pečení i používaných surovinách.
    Popis práce s těstem kváskovým, hydratovaným, celozrnným i těstem z lednice.
  • A vešla se i spousta dalších rad  – jak zacházet s hotovým pečivem, jak převést recept s droždím na kváskový a naopak, kterých chyb se při práci s těstem vyvarovat, názvosloví pečiva, vysvětlení nejčastěji používaných pojmů atd…

Kde a jak ji můžete koupit, objednat?

Knihu Ruce v mouce si můžete koupit s podpisem u mě, nebo klasicky – v knihkupectvích (kamenných obchodech i těch internetových, včetně nakladatelství Albatros).

Pokud ji někdo bude chtít přímo ode mě, s podpisem nebo věnováním, poprosím o zprávu na mail: ruce-v-mouce@email.cz
Založila jsem ho pouze pro tuto knížku   domluvíme se tam na dalším postupu, abyste měli knihu doma co nejdříve. Navíc Vám knihu orazítkuji razítkem vytvořeným jen pro tuto příležitost a přidám navštívenku Pekárnománie.

Kniha Ruce v mouce byla psaná srdcem a já opravdově doufám, že se všem čtenářům bude líbit!

 

 

 

Komentáře

cathleen cathleen

3. 12. 2017 09:29

Nadja: moc děkuji, Naďo:-!:-K (Mám radost, protože se knížka podle ohlasů líbí hodně, je prakticky rozebraná a na leden je už schválený dotisk :-8)

Nadja Nadja

30. 11. 2017 15:44

:-K Milá Ivo, gratuluji k Tvým rukám v mouce, i k vydání jistě velice zajímavé knihy. Ať se Ti i nadále daří. :yes:

cathleen cathleen

18. 11. 2017 09:38

kujkula: děkuji :-K Zatím mám od těch, co si ji koupili, jen pozitivní ohlasy :-8

kujkula kujkula

16. 11. 2017 14:59

:yes: Kniha vypadá vskutku zajímavě, asi budu psát Ježíškovi... ;)

Přidat komentář