Nová kniha „Ruce v mouce“
16. 11. 2017 Historie a zajímavosti
Snažíte se dělat pro svou rodinu jen to nejlepší? Pečete často a rádi? Nebo máte pečení jako koníčka, relax a domácím pečivem rádi obdarujete rodinu, přátele, sousedy?
Jistě při té práci míváte pomoučené ruce…..ruce v mouce zabořené…..prostě – tahle „moučná vizitka“ všech pekařů se při výrobě domácího pečiva vznáší všude okolo nás.
13. listopadu 2017 vyšly tiskem moje ruce v mouce. Přesný název zní:
Ruce v mouce (Domácí pečivo s kváskem i droždím)
Kniha vyšla v nakladatelství CPress (ve společnosti Albatros Media a.s.), má 192 stran a rozměry 167 x 225 mm – příjemně praktická velikost, pokud ji potřebujete mít v kuchyni stále po ruce
Bude k dostání téměř ve všech knihkupectvích (s doporučenou cenou 299,- Kč) a vyjde i jako e-book. V obou formátech by měla být k dostání také na Slovensku (např. knihkupectví Martinus.sk).
A co v ní najdete? Přesto, že je vedle různých tlustých kuchařských bichlí, které na knižním trhu potkáte, poměrně útlá, je nabitá informacemi.
…jedna ze tří stran Obsahu…
Co vše tedy v knize najdete???
-
Především – obsahuje 187 vyzkoušených, prověřených receptů na různé chleby, bagety, rohlíky, bulky i dalamánky, tyčky, pizzy, sladké kynuté moučníky.
Celá jedna kapitola je věnovaná pečivu zahraničnímu, které se s úspěchem zabydlelo v našich kuchyních a v závěru knihy nechybí několik receptů na dobroty, které se dají k pečivu přikousnout nebo namazat na něj.
-
Část knihy je věnovaná jen žitnému kvásku – jeho výrobě několika způsoby (včetně kvásku z kefírové houbičky), uchování, práci s ním i kvasovým těstem, nechybí postřehy od válu nasbírané během let pečení, ani vyzkoušené rady, jak pomoct kvásku, který zrovna nespolupracuje.
Kváskovým začátečníkům poradí, pokročilým nabídne spoustu receptů k vyzkoušení.
-
Ruce v mouce ale nejsou vyhraněně zaměřené jen na kváskování – vedle kvasového pečiva kniha nabízí spoustu receptů na pečivo s droždím, které je možné zadělat klasicky nebo pomocí prefermentu (omládek, biga, poliš, staré těsto…), proto je vhodné snížit množství použitého droždí a zároveň upéct pečivo mnohem chutnější, nadýchanější, s delší trvanlivostí.
Jsou-li tyto prefermenty pro vás v pečení nové, určitě se jich nemusíte bát – vše je vysvětleno tak, aby tomu porozuměl každý, i naprostý začátečník.
-
Kromě receptů najdete v knize postřehy k domácímu pečení, povídání o pomocnících při pečení i používaných surovinách.
Popis práce s těstem kváskovým, hydratovaným, celozrnným i těstem z lednice. - A vešla se i spousta dalších rad – jak zacházet s hotovým pečivem, jak převést recept s droždím na kváskový a naopak, kterých chyb se při práci s těstem vyvarovat, názvosloví pečiva, vysvětlení nejčastěji používaných pojmů atd…
Kde a jak ji můžete koupit, objednat?
Knihu Ruce v mouce si můžete koupit s podpisem u mě, nebo klasicky – v knihkupectvích (kamenných obchodech i těch internetových, včetně nakladatelství Albatros).
Pokud ji někdo bude chtít přímo ode mě, s podpisem nebo věnováním, poprosím o zprávu na mail: ruce-v-mouce@email.cz
Založila jsem ho pouze pro tuto knížku domluvíme se tam na dalším postupu, abyste měli knihu doma co nejdříve. Navíc Vám knihu orazítkuji razítkem vytvořeným jen pro tuto příležitost a přidám navštívenku Pekárnománie.
Kniha Ruce v mouce byla psaná srdcem a já opravdově doufám, že se všem čtenářům bude líbit!
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Kandovaná dýně je pochoutkou, zdrojem energie i součástí některých moučníků. Kandovat dýni není složité a zvládne to každý
Kandovat dýni je snadné, pokud máte, kde ji usušit. Nabízíme postup, podle kterého to zvládne každý. Semínka jsou plná užitečného zinku, který… Číst více
Kandovanou dýni můžeme přidat do sladkých moučníků nebo ji mlsat jako bonbóny
Často používanou dýní na kandování je hokaido - je to nejen kvůli její zářivě oranžové barvě, ale také kvůli dobré zpracovatelnosti (nemusí se loupat… Číst více
Jak na kandovanou dýni: Sladké bonbony z podzimní zeleniny jsou tak dobré, že mizí ze stolu bleskovou rychlostí
Jednou z neoddělitelných součástí oslav… Číst více
Dýně nasladko: Ve sladké verzi dají dýním druhou šanci i jejich zarputilí odpůrci
K přípravě sladkých jídel můžete použít dýni hokaido, ale také dýni máslovou, případně i muškátovou. Využívá se syrová nastrouhaná dužina nebo předem… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře (4)