Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Trendem letošních Vánoc jsou gurmánské dárky

Každoroční dilema, co koupíme pod stromeček svým blízkým, je opět tady. Nabídka v obchodech všeho druhu je veliká. Nebo spíše obrovská. Topíme se v moři nabídek a říkáme si „co mám vybrat, co by se mu/jí mohlo líbit“. A tak stále více lidí řeší dárky nákupem delikates v dárkových balíčcích.

Sehnat se dají už hotové dárkové kazety, koše, efektně zdobené krabičky, nebo jen celofánové sáčky s pentlí. Někdy se jedná až u umělecká díla. Obsah se dá často zvolit podle přání - uděláme tak radost zdravým mlsáním, kvalitním alkoholem, výběrovými paštičkami a džemy.

dárková kazeta exclusive

Možná se vám stalo, že rodiče sprásknou rukama nad rozbaleným kávovarem, mixérem, či doplňkem do kuchyně a se strojeným úsměvem oznámí „Ale děti, vy nemáte rozum. Co s tím budeme dělat? A kam to dáme?“.

farmářská bedýnka z našich lesů

Tyto reakce většinou nehrozí právě u dárků určených ke konzumaci. Už jen proto, že víme, co kdo má rád, jestli je to „masař“, nebo je na sladké. Je to svým způsobem dostupný luxus, který lze dobře uzpůsobit naší peněžence. Pozor bychom si měli dát na trvanlivost jednotlivých výrobků a skladovací podmínky, některé balíčky totiž musí být uloženy v chladu.

dárková kazeta dřevěná 4 ks paštik a víno

Letos frčí regionální speciality od českých výrobců, což nám potvrdil Olin Bezchleba ze Zábřežské rodinné konzervárny Via Delicia. „Máme nachystané oblíbené sety ze zvěřiny a z lesních plodů, na své si přijdou milovníci specialit z kachen, ze sladkovodních ryb i z kvalitního vepřového a hovězího masa“. Sortiment je skutečně pestrý, stylově balený a ceny jsou dostupné. „Dárkové balíčky dokážeme poslat kurýrem po celé republice, což využívá stále více zákazníků a pro své blízké nechávají balíček poslat s věnováním. O všechno se postaráme.“ dodává Olin Bezchleba.

Pokud tedy míříte do Jeseníků, určitě se cestou nezapomeňte zastavit v Zábřežské manufaktuře Via Delicia.

zvěřinové trio paštik

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více