Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Eviip, před 54 minutami
„Jak odstranit starou fotku u receptu?“ Hella, 20. 5. 2024 08:52
„Přání a gratulace“ maris, 17. 5. 2024 06:05
Poslední příspěvky
„Krásný den dnes plněné cannelloni boloňskou směsí a…“ Eviip, před 46 minutami
„Krásné skoro poledne. u nás dnes pečená sekaná, bramb. kaše…“ tara23, před 2 hodinami
„Simona Skolakova: Simčo, my jsme včera drštky koupili v…“ tara23, před 2 hodinami
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pomazánka s avokádem a ředkvičkami
Přidáno před 3 hodinami
Jahodový dezert do skleničky
Přidáno před 5 hodinami
Marinované kuřecí soté se zeleninou
Přidáno před 18 hodinami
Jablkové růžičky z listového těsta
Přidáno 23. 5. 2024 12:30
Kuřecí nugetky trochu jinak
Přidáno 23. 5. 2024 12:28
Borůvkový dort s kakaovým korpusem s citronovým krémem z mascarpone
Přidáno 23. 5. 2024 08:33
Přečtěte si Zobrazit více
Husí výpek je lahůdkou, dá se využít mnoha způsoby: Přidat se může do těsta, pod dušené zelí i do skvělé pomazánky
Kyjevský kotlet: Připravte si legendární máslem plněný kuřecí řízek podle originálního receptu!
10 nejlepších tipů na studené pohoštění: Recepty na pomazánky, saláty i chlebíčky pro každou návštěvu
28. 12. 2008 13:53
21. 12. 2008 12:59
20. 12. 2008 22:40
20. 12. 2008 22:36
Zdravím Vás, moje maminka je Slovenka, zde je recept na slovenské salonky (množství na ca 40ks), tak jak mi ho právě nadiktovala po telefonu:
1/4 l mléka
25 dkg cukru
5 dkg másla
1. Vše svařit - stále míchat! - až se za vařečkou \"dělá cestička\" (ca 20-25min.)
2. Pak přidat ochucení - u nás se dělávaly 2 druhy:
a) ČOKOLÁDOVÉ
kakao/čokoláda + 2 lžíce rumu
b) OŘECHOVÉ
vlašské ořechy (strouhané)
3. Na větší prkénko nalít studenou vodu, pak na prkénko nalít hmotu
4. Nožem hmotu tvarovat do placky o výšce ca 1cm
5. Hmotu několikrát polít studenou vodou nad dřezem, aby se schladila a průběžně tvarovat.
vychlazenou nakrájet na kostičky, ty se balí do papíru s třásněmi, navrch barevný alobal.
Nevíte, kde se dá papír "s třásněmi" a barevný alobal sehnat?
Kwacka
16. 12. 2008 10:24
079.jpg
7. 12. 2008 20:49
7. 12. 2008 20:08
Hella, díky za linku, ale tie salónky, ktoré robila babička, neboli fondánové. Aj keď to robila tiež z cukru, ale bolo tam ešte čosi iné. Fondán nemám rada, nikdy sme to nekupovali, môj otecko to nazýval mydielkami Kým nebolo dostať salónky iné, len fondánové, tak sme kupovali nudát a balili ako salónky, bolo dostať papieriky na salónky. Teraz kupujem čokoládové salónky a čokoládové sviečky ako kolekciu.
7. 12. 2008 20:02
7. 12. 2008 19:26
7. 12. 2008 19:25
7. 12. 2008 19:02
6. 12. 2008 21:54
6. 12. 2008 21:02
6. 12. 2008 18:43
6. 12. 2008 14:46
1 2 3 Další