Jak dlouho vařit klobásu? Uzeniny je třeba ohřívat pozvolna na nízkém stupni
Každý z nás si jednou za čas s radostí pochutná na výtečné klobásce, ať už pečené na grilu či běžně ohřáté na sporáku ve vodě. Vlastníme-li navíc udírnu, tuto pochoutku lehce vyrobíme i v pohodlí domova.
Klobásy jsou pro českou populaci velmi oblíbenou pochoutkou, často je vyrábí doma svépomocí a na závěr je vyudí v domácí udírně pro dokonalou vůni. Přesto mnoho z nás ohřívá uzeniny nesprávným způsobem. Poradíme, jak na to.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak dlouho vařit klobásu
Klobásy nejčastěji ohříváme na sporáku v hrnci s vodou. Vyhnout bychom se měli mikrovlnné troubě, díky které klobása ztratí na kvalitě. Poradíme, jak dlouho klobásy správně ohřívat:
- Klobásy kompletně celé ponoříme do vlažné vody, nikoli do vroucí, aby klobásy nepopraskaly.
- Vodu zahříváme postupně a udržujeme ji pod bodem varu, klobásy se tak budou postupně prohřívat zhruba 5–7 minut.
- Správně ohřátou uzeninu poznáme tak, že vyplave na hladinu. Chvíli ji necháme nadnášet a poté naservírujeme.
Klobása chutná naprosto dokonale i jako chuťovka k pivu nebo vínu. Pojďte si podle videoreceptu připravit tato chutná kolečka, která ocení každá návštěva.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Panenka, lišková omáčka a domácí krokety s cibulkou a slaninou
Přidáno před 5 hodinami
Máslové dortíky s Pikao krémem
Přidáno před 11 hodinami
Makový koláč s jablky II
Přidáno před 21 hodinami
Jahody s cukrem zašlehané do pudinku
Přidáno před 23 hodinami
Strouhaný koláč s jogurtovou náplní, jahodami a mangem
Přidáno 15. 6. 2024 17:33
Chuťovky se sardelovým očkem
Přidáno 15. 6. 2024 08:37
Přečtěte si Zobrazit více
Jak dlouho udit domácí klobásy? Doba uzení se liší u teplého a studeného kouře
18 osvědčených receptů, podle kterých proměníte přebytečné uzeniny v plnohodnotné jídlo
Houbová omáčka s mletým řízkem je hotová během chvíle: Netradiční spojení překvapí úžasnou vůní i perfektní chutí
Komentáře