Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ MarcelaPa, před 4 minutami
„Co vaříte dnes k obědu?“ Severinka, 4. 11. 2025 08:50
„Přání a gratulace“ Nadja, 29. 10. 2025 16:36
Poslední příspěvky
„Veronika.Hrozna: tak to, Verunko, vůbec nevím. Žádná…“ MarcelaPa, před 4 minutami
„Veronika.Hrozna: Veru také už jsme měli co Marci,je to…“ Simona Skolakova, před 6 hodinami
„MarcelaPa: Já pekla husí prsíčka, pomalu a přesto se mi…“ Veronika.Hrozna, před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
18. 3. 2025 17:30
Před 13 tady byl Rohlík, a už škvařím sádlo. Tak už vím co bude k večeři 😀
18. 3. 2025 17:01
18. 3. 2025 16:22
18. 3. 2025 13:30
18. 3. 2025 12:40
18. 3. 2025 12:38
18. 3. 2025 11:50
18. 3. 2025 11:22
18. 3. 2025 10:30
18. 3. 2025 09:44
17. 3. 2025 21:16
17. 3. 2025 20:21
Javorový sirup používáme na palačinky, do jogurtu,na müsli ,mugcake- je hodně tekutý a za mně nejsladší ze všech.
17. 3. 2025 18:43
17. 3. 2025 18:40
17. 3. 2025 18:35
u nas dnes je vse na zeleno, vsichni jsme dnes z Irska 😁 a tak se slavi. Ja jsem udelala zeleninovou polevku a spenatove palacinky abych byla s dneskem.
O tom sirupu, Verunko, tak jako vse je udelany cerstve,krasne to tam voni, ted ze zacatku maji dva druhy a to svetli a jantarovou barvu. Oba dva jsou dobre,ale mirnejsi chute. Ted jsme si koupili jantarovy, koupili jsme velky, ale delime se se synovou rodinou. Ke konci sezony si tam dojedeme koupit tmavy.
Tmavý javorový sirup se vyrábí později v sezóně, protože obsah cukru v míze klesá a přirozeně se vyskytující bakterie rozkládají sacharózu na jednodušší cukry, jako je glukóza, která během varu více karamelizuje, což má za následek tmavší sirup s robustnější příchutí.
Javorovy sirup neotevreny vydrzi i nekolik roku, tak ze i ty v obchode jsou stale dobre. Otevreny sirup se nema nechavat v konzerve, nejlepe prelit do sklenene lahve a ten vydrzi v lednice tak asi 6 mesicu. Vetsinou nevydrzi a to z duvodu ze se sni😁
Ted je perfectni sezona, protoze pres den taje a v noci jeste stale mrzne.
Je sladky, tak ze ja nevim pro diabetiky jestli je vhodny. Ja ho nikdy nedavam moc, na livancich a palacinkach je opravdu moc dobry.
Předchozí 1 … 175 176 177 178 179 … 2756 Další