Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co dnes uvařit?

tara23: já jí taky nikdy nemusela, ani manžel, dneska ji mâme rádi oba

Nadja: posílám, ať chutná - kopr sice z mrazáku, ale domácí 🏇

Nadja: na Low je teplota 60 stuopnů, na High 120 a to úplně stačí. teplota se jinak nastavit nedá

tara23: Ď. Já myslela, že u PH si nemůžeš nastavit teplotu - ale jen slow a high. :-O

Nadja: ano zavakuované ve vodě, klidně 10 hod. na 60stupnů

:-K tara23: Věrko, není proč se omlouvat, ale moc děkuji za odpověď. To já se omlouvám, že jsem Ti to napsala i do SZ, ale jen proto, aby to tady nezapadlo. Já sem obvykle chodím až večer, a pokud nakouknu dříve, tak jen na chvíli a zase se odmlčím. Někdy dočítám, někdy ani to ne, když toho napovídáte více. Takže v pomaláčku lze vlastně vařit i sous-vide. Ď.

:-K Jajajajaapaja: také prosím, alespoň přičichnout. :-D:-D:-D
:-K MarcelaPa: u nás je to stejné - Petr ji nechce. Zajímavé ale je, že kulajdu (bez hub) miluje.

Dnes jsem vařila pro rodinku, vepř. kotlety s kostí na slanině s bramborem. 😋👍:-K a zelný salát.
Děti překvapily, oba si přidaly.
Maj prázdniny, tak toho využiju, Ella nebude chodit na obědy, tak budu vařit to co nejí, ale co máme rádi my 😁. Až v neděli s nima jedeme do divadla.
Ve středu uvařím zabijačkový guláš, už si o něm povídám dlouho. Stavěl se tady Matty, tak jsem ho pozvala. Nejdřív jsem se ho opatrně zeptala jestli ho jí.
" Babi jím, to jsou geny víš 😀". Je mu 15, jí už asi všechno😀, hlavně, že toho je hodně

Jajajajaapaja: Jo kuřatům dávaj do krmené směsy něco aby rychle rostly. Taky farmáři píší u svého kuřecího masa, že kuřata krmí dlouho, většinou udávaj i kolik dní.
Ale celkově je kuřecí maso bez chuti, jedině ho namarinovat. proto nejím kuřecí řízky.
A jinak koprovku nejím, tu opravdu nikdy 😁

Nadja: už jsem tady, Nadi moc se omlouvám, byla jsem tady chvilku ráno, ale akorát přišli mladí. Děti maj prázdniny, tak už jsem měla smolíka.
Tu krkovičku zavakuovanou jsem vařila v PH, prostě sous- vide. Ráno jsem jí jen vidličkou natrhala.
K bramboračku jsme vždy dělali, teda pořád dělám ke škvarkovým plackám. Jinak jí nevařím.
Lívance se skořicí mám na to, že je to sladké jídlo docela ráda, ale musím mít ještě něco slaného. Stačí mi polévka.
Manžel i když je diabetik musí mít něco sladkého denně. kdyby to byla blbá ošklivá sušenka, hlavně, že je sladká 😁. Cukrovku má asi 35 let, pořád si vystačil s práškama, píchá si teprve pár let večer.
Asi jak je to velký hubený klidas, tak ho doktoři chválí.

MarcelaPa: určitě, posílám , dobrou chuť ⛹️

Jajajajaapaja: Jaruško, nemohla bys mi jí trochu poslat?😋 Já jí miluju a manžel jí nejí.
Mňam, mňam.

Náš dnešní oběd - koprovka

Jajajajaapaja: máš pravdu, bylo to tak vždycky - asi podle toho, čeho byly velké zásoby a bylo to potřeba prodat - tak to bylo zdravé a naopak. Bylo to tak s vajíčky, s máslem i sádlem atd. Viz kdysi slogan "Sana, rodná sestra másla".....

tara23: Některá jídla jsou lepší ohřátá, pěkně rozležená, než čerstvě uvařená. Já dost často vařím na dva dny, a pokud pak ještě něco zbyde, strčím to do mrazáku, nebo z toho udělám jiné jídlo, třeba knedlíky s vajíčkem (pro mne podle velikosti 2-3 knedlíky s 1 vajíčkem a Petrovi 1 knedlík s 3 vajíčky :-D :-D :-D), nebo mám ráda knedlíky drobně nakrájené a jen tak opečené, a k nim mléko.
Když Petr jede sám na chatu, tak mu uvařím na 2-3 dny a část z toho "zavařím" na krátkodobé uchování, na rychlou spotřebu - hned po uvaření, co nejvíce horké, dám do sklenic, otočím je dnem nahoru a nechám do vychladnutí. Uskladní si je v ledničce. A ještě se nestalo, že by se něco zkazilo, jako když to bylo jen v misce (to hlavně polévka zkysla).

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek