Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co dnes uvařit?

tara23: Já naopak z jater udělám francouzské kanapky, to je dobrota, už se na ně těším. Jatýrka celé opeču pomalu na másle s hodně pepřem. Na nakrájený rohlík dám trošku másla a namočím ho do výpeku z jater. Natenoučko nakrájím osolená játra, na každou kanapku přijde malý pláteček a kousínek kyselé okurky a malý kousek cibulky. No jo, už mám Pavlovova psa v puse! Jo a podávám na zahřátém podnosu, aby nevychladly úplně.

Veronika.Hrozna: jo jo, droby jsou úplně zmrzlé. potřebuji z nich oddělit játra, zbytek dám do mrazáku, tak nechci aby úplně rozmrzly

tara23: Ještě byly uvnitř zmrzlé, že jo! Tak vyberu ve středu ráno, ať mám chvilku na úpravu, dotrhat peří a nasolit, nakmínovat.

Jajajajaapaja: jestli ho zkusíš, tak přeji aby chutnal 😁

tara23: už jsem si ho uložila ♥️

Veronika.Hrozna: mám husu 4,80, vyndala jsem hned ráno a ted jsem zní vyrvala droby. Než půjdu spát nasolím jí, nakmínuji a ráno začnu pomalu péct 😁

tara23: Jak velkou máš husu. Já mám na čtvrtek naplánovanou kachnu 2700 gr a váhám kdy ji vybrat z mrazáku, taky budu konfitovat, na nízké teplotě, ale večer musím nasolit a okmínovat. Tak jsem plánovala, že musím vybrat kachnu ve středu ráno. Bude to stačit?

Veronika.Hrozna: Verčo jmenuje se ananasový nepečený moučník. Dělám ho na vánoce už asi 35 let. Vendula si myslí, že by bez něj nemohly být vánoce😁

tara23: Jaký je název, ať se podívám, vypadá to na nepečený, že ano! Ananasový moučník u nás jede!

Já také dnes vánočku, v poněkud osobitém vydání !

Jajajajaapaja: Jaruš, moučník jsem vložila na TOPKY asi před týdnem a teprve dnes když jsem ho dělala jsem nafotila

tara23: mňam, to vypadá výborně 👍

Ananasový moučník hotový 😁

Hezký den všem 😃, včera večer jsme se dohodli, že se dnes půjdeme najíst do restaurace, už jsme měli i vybráno. Ale dopoledne jsme usoudili, že máme hodně brambor a másla, tak že si k obědu uvaříme brambory na loupačku.😂 Teď půjdu udělat vaječňák a odpoledne bramborový salát. K večeři jsme si koupili u našeho řezníka tlačenku. Pěkně s octem, cibulkou a čerstvým chlebíkem, mňam. Tak ať vám to všem hezky jde.

čekám až mi našlehané žloutky a želatina vystydnou. Zatím jsem si naložila řízečky z vepřových palců na zítra. Bude ještě smažená treska.
Jo a už jsem si i vyndala z mrazáku husu. trvá dlouho než rozmrzne a chci jí péct 10 - 12 hodin.
Zítra budu zase dělat přípravu na středu 😁

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek