Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ tara23, před 43 minutami
„Poděkování “ yanull, před 16 hodinami
„Přání a gratulace“ Julia Oskerova, před 16 hodinami
Poslední příspěvky
„Hezký den, dnes nevařím, , zbyl krůtí guláš. Akorát jsem…“ tara23, před 52 minutami
„Dnes špagety, polévka ještě na dnešek a už nic !“ Jana Pá, před 1 hodinou
„Hezký den dnes zeleninová polévka a pečené paličky s…“ Simona Skolakova, před 1 hodinou
Přečtěte si Zobrazit více
10. 10. 2023 17:15
10. 10. 2023 17:05
10. 10. 2023 16:09
U nas co jineho nez zbytek krocana
Tara23 Verko ty zelene kulicky jsou spenato - syrove pusinky z prepalovaneho testa, nasich vnuku nejoblibenejsi. Ta nadivka z kastanu musela byt opravdu dobra.Nedovedu si tu chut vubec predstavit. Ja delam dost obycejnou, udelam z toho kulicky a ty pecu v troube
Nadja, opravdu to tak jeste je ,jak jsi to nasla na Webbu. V Americe je Dikuvzdani az v listopadu.
Nasi snahy rodice ,kdyz se Dikuvzdani vecere dela u nich, tak to presne je, ze otec kraji krocana na stole. Do trouby se klidne vejde 10kg. Zde ty trouby jsou velke. Zacina se peci pres noc. Ja jsem pekla nejvetsiho tak 7kg, a to kdyz vsechny nase deti jeste bydleli zde v Ottawe..
Ted je to cim dal tesi se sejit uplne vsichni. Jeste do ted se nam to vzdy povedlo na Vanoce, tak doufam ze to dopadne i letos
10. 10. 2023 15:31
10. 10. 2023 13:16
zoom.iprima.cz/historie/den-dikuvzdani-krocan
Veronika.Hrozna: podívej se třeba tady:
www.ireceptar.cz/vareni-a-recepty/co-pripravit-z-jedlych-kastanu-zkuste-polevku-nadivku-ci-sladky-dezert.html
10. 10. 2023 12:53
10. 10. 2023 11:46
10. 10. 2023 11:42
10. 10. 2023 10:53
No právě, v těch Amerických filmech je to samý krocan a v Česku jsou jen krůty
Nikdy jsem celou krůtu nepekla, nesnědli by jsme jí.
Na pečení mám nejraději křídla a pak spodní stehna. Právě aby nebyla suchá nakrájím na droboučko špek a nebo prorostlou anglickou. Jen osolím, nic jiného nedávám. Peču pomalu přikrytou a až na konec odklopím.
A konečně jsem přesvědčila sestru, že krůta není suchá
Z prsou dělám řízky nebo roládu a z vykoštěných steheních guláš
10. 10. 2023 10:15
10. 10. 2023 10:05
10. 10. 2023 09:29
U nás dnes pečená kuřecí stehna s rýží a okurkový salát.
10. 10. 2023 08:51
9. 10. 2023 21:07
Tak jsme ten svatecni den zakoncili malym taborakem, ale zacalo nam do toho prset, tak ze jsme nosily opecene burty domu, a jedlo se doma. No nic nezkazilo detem aby si kazdy alespon jednu marshmallow neopekl . Myslim ze jsme se opravdu rozloucili s peknym pocasim.
Tara23 - Verko trochu jsi me zaskocila s tim ze se u Vas krocani neprodavaji. Cestina je hezky rozvetveny jazyk, anglictina je jednoducha, tak ze zde je krocan( turkey) a tim to konci. Nedalo me to a sla jsem na Google. Na Ceskem Google jsem nasla to ,ze Cestina si privlastnila slovo kruta a je mozne ze je to i krocan. Krocan vazi vice a je vice suchy a kruta je mastnejsi a vazi o moc mene.
Kruta je ona a krocan je on. My jsme meli krocana 3-4 kg, tak ze bych rekla ze jsme meli krutu
Ja ho pecu, tak ,ze do vnitr dam onion,a ctvrtky citronu. Maslo si rozehreji a dam do neho nakrajene cerstvou rosemaryn,, tymian a salvej( muze byt is suche koreni). Trochu takto pripravene maslo naleji do vnitr krocana a s ostatnim potiram krocana na povrchu.. Nadivku pecu vzlast na plechu.
Nadja, Tvuj tatinek s tim krocanem pekne "zatocil", vubec se nedivim, ze se krocan tatinkovi potom vyhybal.
Ja vzpominam na divoke krocani. Byli jsme v lese krmit ptacci a takovych 6 krocanu se za nami tahli celou dobu, vzdy jsme jim hodili zrni,a mysleli ze nas nechaji na pokoji a oni to zezobali a hned zase u nas. Byli mensi a tak to byli asi "kruty", a byli "hodne"
9. 10. 2023 16:58
Předchozí 1 … 541 542 543 544 545 … 2775 Další