Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 650 kJ / 2 545 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 80,64 g |
Tuky | 42,93 g |
Vláknina | 21,30 g |
Cholesterol | 792 mg |
Sodík | 565 mg |
Sůl | 1,84 g |
Sacharidy | 448,45 g |
Postup přípravy
Vejce ušleháme s cukrem. Přidáváme pramínkem olej. Krok 2: Zašleháme zakysanou smetanu a mouku střídavě s mlékem.
Jednu třetinu těsta smícháme s kakaovo- perníkovou směsí. Obě těsta lijeme střídavě do středu formy.
(světlé těsto lijeme přes tmavé těsto).. Krok 3: Formu vložíme do trouby a pečeme na 170 stupňů cca 60 minut. Zkoušíme špejlí.
Moučník necháme chladnout cca 10 minut na mřížce a pak vyklopíme.
Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.
Zveřejněno 16. 3. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Perníkový mramorovaný chlebíček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0ZA7
Moje poznámka
Perníkový mramorovaný chlebíček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0ZA7
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 5 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 19 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 22 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 22 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 5 minutami
Buchta Fešák
LuccHansel před 28 minutami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 44 minutami
Sekaná s cuketou
evik_svistik před 1 hodinou
Vepřenky podle ČSN
Veros51 před 1 hodinou
Pečená švestková povidla
perseus před 1 hodinou
Šťavnaté zapečené kotlety
librz před 3 hodinami
Ovocné tvarohové knedlíky
Ashelin před 3 hodinami
Bramborové knedlíky
essinKa před 3 hodinami
Honzovy kynuté buchty
Ellen1 před 4 hodinami
Tématické fráze:
perníkový chlebíček
Suroviny:
vejce,
mouka rýžová,
cukr třtinový,
smetana zakysaná,
mléko,
olej,
koření do perníku,
kakao,
prášek do pečiva,
mouka
Komentáře (4)