Mramorovaný hruškový

Suroviny

500 g hladké mouky
250 g másla či hery
250 g pískového cukru
1bal. vanilkového cukru
4 vejce
6 lžic mléka
1 bal. prášku do pečiva
2 lžíce kakaa
750 g menších hrušek
4 lžíce krystalového cukru
3 lžíce meruňkové marmelády

Postup přípravy receptu

  1. Utřeme tuk, pískový i vanilkový cukr, vejce a 4 lžíce mléka. Přimícháme po částech mouku a prášek do pečiva a vypracujeme těsto.

  2. Polovinu ho vložíme do vymazané a strouhankou vysypané formy, do druhé poloviny vmícháme zbylé mléko a kakao. Tmavé těsto naneseme na světlé a vidličkou spirálovitě promícháme.

  3. Hrušky oloupeme, rozpůlíme, vyjmeme jadřince a na oblé straně několikrát podélně nařízneme. Hruškami poklademe těsto a posypeme polovinou krystalového cukru.

  4. Pečeme v předehřáté troubě (175°C) asi 55 minut. Hotový dort potřeme marmeládou a posypeme zbylým krystalovým cukrem.

Poznámka od kuchařky

Dělala jsem z poloviční dávky.

Místo krystalového jsem sypala skořicovým cukrem.

Komentáře k receptu Mramorovaný hruškový

Tématické fráze: hruškový moučník hruškový kompot recept hruškový koláč s tvarohem mramorovaný dort hruskovy recepty hruškový koláč s tvarohem recept mramorovaný koláč hruškový dort kynutý hruškový koláč mramorovaný dort recept moucnik z hruskoveho kompotu nálev na hruškový kompot hruškový recept hruškový koláč z kompotu recepty hruškovy kompot hruškový koláč tvaroh recept hruškový moučník hruskovy moucnik recepty hruškový koláč kakao hruškový