

Sekaná - holandský řízek
Suroviny
- 500 g mletého masa (mix, vepřové nebo hovězí)
- 100 g nastrouhaného eidamu
- 100 ml mléka
- 1 lžice vegety
- 4 stroužky česneku
- 2-3 hrsti strouhanky (dle konzistence)
- 2 lžice plnotučné hořčice
- 2 vejce
- 1 cibule osmahnutá na oleji
Postup přípravy receptu
Všechny ingredience smícháme a popřípadě ještě ochutíme.
Dáme do pekárny bez hnětacích metel na program pečení a pečeme zhruba hodinu až hodinu a půl. Vršek sekané ještě před pečením poprášíme strouhankou, která pojme přebytečný tuk.
V pekárně necháme trochu vychladnout a až potom vyklopíme.
Poznámka od kuchařky
Tento recept jsem okoukala z mimibazaru a trochu upravila dle našich chutí.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Sekaná - holandský řízek
-
Marki:určitě dá, pečte stejně jako klasickou sekanoz nebo z toho můžete udělat karbanátky.
-
A dá se dělat i v klasické troubě? Docela mě ten recept láká
-
U nás doma velmi oblíbené jídlo
-
Moc velká dobrota, není to tak tučné jako klasický holanďan smažený na oleji. Dávám 1.
-
Taky ji dělám, jenom malinko jinal.
-
Taky dělám podobnou sekanou a moc nám chutná
+
-
dělám také - bezva
-
Tohle dělám - tedy bez pekárny a někdy zkuste i Nivu. Přidávám taky libeček
-
Jani, velice brzo si ji oblíbíš (pekárnu). Uvidíš.
-
Verčo, nedráždi býka!
Ještě nemám takové zkušenosti a biju se s tím, ale zkusím