Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohová jednoduchá bábovka

Tvarohová bábovka je klasický český moučník, ideální ke kávě nebo čaji. Její příprava je snadná a výsledek potěší každého milovníka sladkých dobrot. Můžeme být kreativní a do části přidat kakao, ořechy nebo nastrouhanou čokoládu.

Hodnocení receptu je 4,4 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Nlala Nlala

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 229 kJ /
3 162 kcal
Bílkoviny82,36 g
Tuky130,37 g
Vláknina11,25 g
Cholesterol 558 mg
Sodík 306 mg
Sůl0,62 g
Sacharidy409,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 180 °C. Formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Krok 2: Do mísy dáme vejce, tvaroh, přibližně 60 g oleje a oba cukry. Vše pořádně promícháme metličkou. Krok 3: Přidáme mouku s kypřícím práškem a solí a pořádně promícháme. Krok 4: Postupně přidáváme zbytek oleje a mléko, aby vzniklo husté, ale stále ještě tekoucí těsto. Krok 5: Těsto vlijeme do připravené formy a dáme do předehřáté trouby. Krok 6: Pečeme na 180 °C asi 45 minut. Propečení bábovky kontrolujeme špejlí. Jakmile je špejle po vytažení suchá, bábovka je hotová.

TIP: Bábovky - moučníky našich babiček

Zveřejněno 1. 4. 2019

Poznámka autorky Nlala

1 hrnek = 250 ml

Je možné udělat i dvoubarevnou variantu bábovky, a to tak, že těsto rozdělíte na dvě poloviny a do jedné přidáte kakao nebo skořici. Kompletní bábovku můžete polít čokoládou a pak třeba posypat kokosem nebo lentilkami. Můžete si opravdu vyhrát.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qBLD

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qBLD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept výborný, výsledek mňamózní. Dokonce až tak, že než jsem dílo stihla vyfotit, byl skoro fuč. :-8

Moc dobrá <3

Dnes jsem pekla. Vypadá dobře, tak doufám, že i tak bude chutnat :-).

Tématické fráze:
tvarohová bábovka, babovka z tvarohu, recept na tvarohovou bábovku, bábovka tvarohova, tvarohová bábovka top recepty, tvarohová bá, jednoduchá bábovka s tvarohem, jednoduchá bábovka recepttvarohova, top recepty tvarohová bábovka, babovka tvarohová bábovka, jednoduchá bábovka a tvarohem, recepty tvarohová bábovka, hrnkova jednoducha tverohova babovka s maslem, tvarohová bábovka recept, jednoduchá bábovka, nejlepší a jednoduchá bábovka s tvarohem, babovka recept, top recepty tvarohová nábovka, recepty-jednoduchá bábovka recept, tvarohova babivka

Suroviny:
vejce, mouka polohrubá, tvaroh měkký, cukr krupice, kypřící prášek do pečiva, cukr vanilkový, mléko, sůl, olej, máslo, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]
]