Jednoduchá mramorová bábovka

Lusinda79 Kuchař:

Moučníky , Bábovky 78 názorů

519

Suroviny

2 hrnky polohrubé mouky
2 celá vejce
1 hrnek mléka
0,5 hrnku oleje
1 hrnek cukru krupice
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
trochu kakaa
cca lžíce rozpustné kávy(není nutné)
strouhanka na vysypání
tuk na vymazání formy
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny smícháme v míse dohromady, napřed sypké, poté tekuté (kromě kakaa a kávy) a metlou nebo šlehačem vymícháme do hladkého a tekutějšího těsta.

  2. Vymazanou a vysypanou formu naplníme těstem, do poloviny hrníčku světlého těsta vmícháme kakao, do další poloviny hrníčku rozpustnou kávu. Obě obarvené části lze, pokud je potřeba, naředit několika lžícemi mléka. Opatrně je pramínkem (každou zvlášt) nalejeme na světlou část těsta. Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 40-45 minut(180st).

Poznámka

Kávové mramorování můžeme samozřejmě vynechat, záleží jen na Vaší chuti.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 395 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jednoduchá mramorová bábovka

  • andrpav andrpav

    Právě dodělaná. A povedla se ! Jak málo stačí k radosti..Je to moje 3 bábovka..A ty 2 předtím se mi nikdy nepodařilo vyklopit a rozpadly se, i když se snědly :D Přidávám do oblíbených :yes:

    Odpovědět

  • HonzaV HonzaV(neregistrovaný)

    Hm, tak zase jsem tam zapomněl přidat skořici... :-(

    Alternativně zkuste místo hrozinek sušené brusinky, nejsu tak sladké a je to příjemné zpestření (i barevně).

    Odpovědět

  • Jarka Jarka(neregistrovaná)

    Tak jsem jí ted šoupla do trouby,tak uvidíme jaká bude :-)

    Odpovědět

  • Katka Katka(neregistrovaná)

    Tak jsem přidala trochu kokosu a skořice a nedala kávičku. Ale i tak je to nejlepší bábovka co jsem kdy jedla :-) A hlavně opravdu rychlá a snadná úprava, nenáročná na mytí nádobí :-)))) Jednoznačně dávám tomuto receptu :yes:

    Odpovědět

  • Katka Katka(neregistrovaná)

    Za chvíli vyndávám z trouby, tak pak napíšu jaký měla úspěch :-)www.toprecepty.cz

    Odpovědět

  • Kloky Kloky

    Bábovka byla výborná, nejvíc mi chutnala vanilková část. :-p

    Odpovědět

  • Michaela Navrátilová Michaela Navrátilová(neregistrovaný)

    Tak já jsem do bábovky přidala cca velkého panáka vaječného likéru a kandované ovoce :-* A velká mňamka !! ;-):yes:

    Odpovědět

  • Helena Helena(neregistrovaná)

    :yes:opravdu rychá a jednoduchá a dobrá. Přidala jsem trochu kokosu (kolik přidávám kokosu, tolik uberu mouky), byla to změna. Dneska se do ní pustím zase :-p díky za recept !

    Odpovědět

  • Verulinka Verulinka

    Tak před chvililičkou jsem ji šoupla do trouby :-8 ale místo kakaa jsem tam nastrouhala čokoládu :-8 uvidíme jak dopadne, kdyžtak sem dám foto :-8 a dávám bodík už tedko, dopředu ;-) :yes:

    Odpovědět

  • Adéla Adéla(neregistrovaná)

    JE VÝTEČNÁ JE MI 13 LET A DELALA JSEM JI SAMA A VŠEM V RODINĚ CHUTNALA DĚKUJU ZA RECEPT:-D:-))

    Odpovědět

  • HonzaV HonzaV(neregistrovaný)

    tak číslo 16 je v troubě, do základu (bez kávy) přidáky sekané vlašské ořechy, hrozinky a trochu skořice. Ověřeno na čísle 15, výborné! ;-)

    Odpovědět

  • Mee_Scha Mee_Scha

    Bábovka je opravdu velice jednoduchá a moc dobrá :yes: ubrala jsem půl hrnku mouky a nahradila jemnými ovesnými vločkami, místo cukru krupice jsem použila moučkový cukr a výsledek byl vynikající :yes: děkuji za recept a dávám bod :-)

    Odpovědět

  • ManaMio ManaMio(neregistrovaný)

    ....přepychová rychlovka!!! Včerejší bábovečka už je spucovaná a právě chládne druhá :-), moc děkuji za recept!!!

    Odpovědět

  • HonzaV HonzaV(neregistrovaný)

    Tak dneska spatřila světlo světa bábovka #12. Tip pro znalce: Rozinky se máčejí v rumu (nebo vodě, podle toho jestli máte zájem o vysrknutí toho nálevu) proto, aby se jejich specifická hmotnost přiblížila hustotě těsta a rozinky byly v bábovce rovnoměrně rozloženy. Jinak hrozí, že spadnou do užší části (v konečné poloze do vrcholku) - ne že by se to tak nedalo jíst, ale těsto pak ve vrcholu není tak pevné a při vyklápění hrozí utržení prstence na špičce.

    Odpovědět

  • HonzaV HonzaV(neregistrovaný)

    poznámka spíš pro sebe, abych to do příště nezapomněl: 175 °C, 60 min., pak 15 min. počkat a vyklopit.

    Odpovědět

1 2 3 4 5 6

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: mramorova babovka mramorová bábovka recept bábovka mramorová rychlá mramorová bábovka recept na mramorovou babovku recept na jednoduchou bábovku recept mramorová bábovka jak vyklepnout bábovku mramorová bábovka z hladké mouky babovka recept mramorova bábovka recept rychlá bábovka z hladké mouky mramorová bábovka na plech recepty mramorová bábovka dobra mramorova babovka jednoduchá bábovka rychlá bábovka mramorová recept recept bábovka mramorová kdy vyklepnout bábovku mramorova babovka s herou

Zapomněl/a jsem heslo