Tvarohová bábovka

coco-choc Kuchařka:

Moučníky , Bábovky 24 názorů

519

Suroviny

250 g měkkého tvarohu (ve vaničce)
100 g másla
200 g cukru (použila jsem světlý třtinový)
1 vanilkový cukr (vlastní výroba je samozřejmě nejlepší)
5 lžic mléka
1 vanilkový pudink
200 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
4 žloutky + sníh (ze 4 bílků)
100 g hořké oříškové čokolády (dle chuti i jiné)
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V míse ušlehejte tvaroh s oběma cukry, žloutky a pudinkovým práškem. Rozehřejte si máslo spolu s mlékem (skvěle poslouží mikrovlnka), nechte trochu vychladnout a zašlehejte do tvarohu.

  2. Přisypte mouku s práškem do pečiva a vyšlehejte do hladkého těsta. Ke konci opatrně vmíchejte sníh z bílků (zde již nešlehejte).

  3. Vlijte do vymazané a moukou vysypané bábovkové formy. Bábovku můžete dát péct v této podobě anebo na její povrch naházejte kousky čokolády (vězte, že i nutella nebo také vlašské oříšky si s touto bábovkou rozumí).

  4. Pečte při 200°C asi 45 minut.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 194 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Tvarohová bábovka

  • jana jana(neregistrovaná)

    bábovka se musí péct pomalu a déle jak normální třená ,snížit teplotu a péct déle kolem 40 min. a když se vyndá tak opatrně ,nesmí se s ní třísknout ,peču ji 30 let a je vláčná ,,je super.

    Odpovědět

  • Zdenka1 Zdenka1

    Přidávám bodík:yes:, foto a pochvalu:yes:. Bábovku z tvarohu peču už léta, ale v mém receptu bylo 250 g tuku. Tvůj recept se 100 g je mnohem lepší:yes::-p. Tvaroh jsem měla tučný. Pekla jsem na plechu, ale to snad nevadí. Těsto je nadýchané a příjemně nakyslé chuti.

    Odpovědět

  • lemarti lemarti

    Dnes upečeno jen s malinkou změnou;-)měla jsem půlku tvarohu a půlku zakysané smetany v lednici.
    Bábovka dopadla na výbornou:yes:děkuji za rcp a bodík:-K

    Odpovědět

  • dadina dadina

    Opravdu výborná, také jsem měla vždy problém se "spadnutím" a tato zatím drží:-) a už je venku z trouby!Jen jsem místo másla dala olej, místo mléka zbytek kefíru. Děkuji moc za super recept!

    Odpovědět

  • misa misa(neregistrovaná)

    Bábovka se povedla a chutná :) jen mi také hned po vyklopení spadla...

    Odpovědět

  • JaneeS JaneeS

    Tento recept na tvarohovou bábovku se již u nás doma zabydlel. Je skvělá, vláčná a nemusí se dávat tolik tuku.( dělám i jako muffinky ) Moc děkuji za recept :-K :yes:

    Odpovědět

  • kacice kacice

    Opravdu výborná. :yes:

    Odpovědět

  • Hanysek Hanysek

    moc dobrá bábovka :yes: Dřív jsem pekla taky ty čtvrtkilovky od všeho,ale od teď už nebudu asi péct jinou tvarohovou než tuhle tu. ;-):yes:

    Odpovědět

  • Tana K Tana K

    Vynikající! Přidala jsem čokoládu, lískové oříšky a kůru a šťávu z citrónu a bábovka nemá chybu. Určitě ji zase upeču.

    Odpovědět

  • majwa majwa(neregistrovaná)

    Před upečením jsem se hodně těšila.Po upečení jsem byla hodně zklamaná.Nikomu nechutnala:-(

    Odpovědět

  • Janika23 Janika23

    Bábovku:-p jsem před asi půl hodinkou dopekla a už je polovina fuč!! :-):-):-D:-D Je opravdu výborná:-p:-!:-! Akorát jsem jí trochu změnila:-8:-8. Ale jinak je perfektní:-p:-p:-!:-! A ta forma:-O:-O:-O no bomba:-!:-! Bodík přidělen:-!

    Odpovědět

  • Lilka Lilka(neregistrovaná)

    coco-choc
    já jsem ji taky vyklopila ihned a kucmoch. Pekla jsem ji ve
    velké skleněné formě, zkusím menší a nechat po upečení vychladnout. Upečená byla, protože na špejli nic nezůstalo.
    Těsto super, tak možná příště:-))

    Odpovědět

  • coco-choc coco-choc(autorka receptu)

    To Lilka: jejda jejda. Žádný fígl v tom určitě není. Já vyklápím bábovku téměř hned po upečení a naopak přítelova maminka nechává bábovky ve formě vychladnout. Asi se bábovce prostě nechtělo :-(

    Odpovědět

  • coco-choc coco-choc(autorka receptu)

    To hela22: Na tvarohu moc nezáleží, používám, jaký mám. Jen když používám kostku, více těsto naředím. Tuto bábovku máme doma hodně v oblibě, není totiž tak mastná, jako většina tvarohových bábovek (250 g másla na 250 tvarohu).

    Odpovědět

  • Lilka Lilka(neregistrovaná)

    Bábovka mi spadla hned po vyklopení, nevím, asi je v tom nějaký fígl :-/

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: tvarohová bábovka nejlepsí tvarohová bábovka babovka tvarohova nejlepší tvarohová bábovka zatím nejlepší tvarohová bábovka tvarohová bábovka bez masla vyklopení bábovky bábovka z remosky bábovka v remosce tvarohová bábovka z másla výroba bábovky recept tvarohová bábovka tvarohová bábovka do remosky kdy vyklopit babovku tvarohová bábovka v remosce bábovka z tvarohu a pudinku recept na tvarohovou babovku tvarohová bábovka recept tvarohová bábovka citron recept

Zapomněl/a jsem heslo