Zázvorky podle mojí babičky
Toto tradiční cukroví s vůní zázvoru a lehce pikantní chutí je třeba nechat dlouho odležet, aby bylo dobré a měkké. Pokud si ale počkáte, určitě si nevšední chuť tohoto cukroví oblíbíte.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 912 kJ / 2 608 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 54,88 g |
Tuky | 76,63 g |
Vláknina | 12,30 g |
Cholesterol | 793 mg |
Sodík | 120 mg |
Sůl | 0,61 g |
Sacharidy | 418,59 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ze všech surovin důkladně vypracujeme těsto.
Krok 2: Těsto vyválíme, vykrájíme z něj libovolné tvary nebo tvar zázvorky a položíme je na plech vyložená pečicím papírem.
Krok 3: Necháme je sušit na plechu do druhého dne a pak je pečeme asi 7 minut na 160 °C dorůžova.
Zveřejněno 9. 12. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zázvorky podle mojí babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PXly
Moje poznámka
Zázvorky podle mojí babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PXly
Nejnovější recepty
Krůtí na paprice
Přidáno před 1 hodinou
Krém z kořenové zeleniny
Přidáno před 3 hodinami
Granola s pohankovými vločkami
Přidáno před 5 hodinami
Neodolatelná jahodová roláda
Přidáno před 14 hodinami
Marinovaný losos s rajčaty a avokádem
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí rychlovka na tymiánu
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mleté hovězí maso se zeleninou jako eintopf
sampirada před 11 minutami
Luxusní a rychlý makovník
Katy90 před 15 minutami
Míša pohár
projach před 35 minutami
Mátový sirup
Olympus před 53 minutami
Vydatná hrachovka
Olympus před 56 minutami
Segedín z bůčku
michaelatomastikova999 před 1 hodinou
Koložvárské zelí od Moniky
Kajabova před 1 hodinou
Opékané brambory s brynzou
Jan Nemec před 1 hodinou
Kynuté knedlíky, které se vždy povedou
Helenaw před 1 hodinou
Knedlíky z hrnečku
Xsaxana před 2 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
cukr,
žloutek,
mléko,
zázvor,
kypřící prášek do pečiva
Komentáře (1)