

Kapří hranolky
Suroviny
- filety z 1 kapra
- šťáva z půlky citronu
- 2 stroužky utřeného česneku
- 1/2 lžíce mletého kmínu
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- 1/2 lžičky sušeného tymiánu
- lžička sojovky
- 1 žloutek
- cca 2 lžíce vody
- sůl
- pepř
- špetka chilli (podle chuti)
- Na obalení:
- hladká mouka a solamyl 2:1
- mletá paprika
Postup přípravy receptu
Filety zakápneme citronem a necháme cca 10 minut odpočinout. Mezitím smícháme suroviny na marinádu. Filety nakrájíme na hranolky a namočíme do marinády. Necháme minimálně dvě hodiny marinovat. Z mouky, solamylu a papriky připravíme směs.
Odležené hranolky obalíme ve směsi. Ve vyšší vrstvě hodně rozpáleného oleje je smažíme ze všech stran dozlatova. Odkládáme na papírový ubrousek. Jako přílohu podáváme různě upravené brambory, nebo je servírujeme jen tak, k pivu nebo vínu.
Poznámka od kuchařky
Poměr surovin je orientační, lze upravit a dochutit dle svých chutí.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kapří hranolky
K receptu nejsou žádné komentáře.