

Cuketový "tatarák"
Suroviny
- 1 větší cuketa (dala jsem žlutou - ale na barvě nezáleží
- 2 cibule, lépe červené
- 3 stroužky česneku
- 3 lžíce oleje
- 2 ČL dijon hořčice
- 2 ČL kečupu
- 2 ČL sójové omáčky
- 1/2 ČL červené mleté papriky
- pár kapek citronové šťávy
- 1 hrst posekané pažitky
Postup přípravy receptu
Na hrubém struhadle postrouháme cuketu i se slupkou - pokud je opravdu velká, vykrojíme jadřinec. Posolíme, promícháme a necháme tak 20 minut odstát.
Cibuli nakrájíme nadrobno a na oleji ji orestujeme dosklovita - cca 5 minut. Přidáme nadrobno nasekaný česnek a ještě chvíli opékáme - mícháme! Cuketu vymačkáme, přidáme na pánev a restujeme asi 5 minut do změknutí.
Směs necháme vychladnout a přidáme ostatní suroviny. Vše po troškách a podle chuti. Promícháme a můžeme podávat - nejlépe s topinkou nebo opečeným toustem.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: internet, mnoho podobných receptů :D
Při letošní úrodě cuket je to něco zas trošku jiného :D
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Cuketový "tatarák"
-
hosta: ja viem...
-
magdalenka: si zlatá
-
Skvelé...pridala som feferónkový krém...tebe plus a foto.
-
Před desetiletími jsem zkusil Bramborový tatarák
a od té doby jsem na podobné vymyšlenosti ("kaviáry", "carpaccia") poněkud alergický
Ale nezatrpkl jsem
V So jsem zkoušel hambáč z cizrny (veganům by možná chutnal)a právě v soli peču mrkev na vega lososa...
popoluska340:
No, na vašem místě bych byl předběžně opatrný a nachystal si únikovou trasu, protože někteří masožravci při neuspokojení vlastních chutí se hravě mohou změnit v lidožravce -
receptik si ukladam na vyskusanie,mne bude urcite chutit,mamzelovi dam ochutnat,on tatarak z masa hovadzieho jedava,rada skusam nove receptiky
-
casino: Dovolím si parafrázi klasika
:
Co je po jméně - co tatarákem zvou, i zváno jinak, chutnalo by stejně - dobře.
-
Cuketový "tatarák"
No, pámbů zaplať za ty uvozovky -
Nedávno som čítala recept (asi podobný) niekde na nete a nevedela som si potom spomenúť na postup, preto vítam recept!