Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brambůrky z mikrovlnky

Asi nikdo z nás si nedovede představit posezení u filmu bez křupavého pohoštění v podobě snad všemi milovaných brambůrek. Bez větší námahy si můžete zlatavé slané brambůrky připravit i za pomoci mikrovlnné trouby v pohodlí vašeho domova.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliska123jidlo

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 25 min Doba tepelné úpravy se liší podle tloušťky plátku.

30 min (5 min příprava + 25 min tepelná úprava, Doba tepelné úpravy se liší podle tloušťky plátku.)

Suroviny pro 1 porce

1 porce = 1 miska

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory omyjeme a oloupeme. Pak je nakrájíme na plátky o tloušťce 2-3 mm (čím tenčí, tím lepší). Krok 2: Nakrájené plátky brambor vyskládáme na talíř vyložený pečicím papírem. Plátky potřeme olejem a posolíme. Krok 3: Talíř dáme do mikrovlnné trouby, kterou nastavíme na nejvyšší výkon, a zapneme zhruba na 4 a půl minuty. Krok 4: První várku brambůrků sledujeme a čas upravíme dle potřeby tak, aby brambůrky byly křupavé a zlatavé (čas se může lišit podle tloušťky jednotlivých plátků). Krok 5: Celý proces opakujeme, dokud neupečeme všechny nakrájené plátky. Krok 6: Podle chuti můžeme hotové brambůrky přisolit.

TIP: Zeleninové chipsy - návod

Zveřejněno 10. 8. 2025

Poznámka autora Eliska123jidlo

Při vyndávání talíře z mikrovlnné trouby dáváme pozor, je hodně horký.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambůrky z mikrovlnky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpQvO

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambůrky z mikrovlnky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpQvO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Nakrájené plátky brambor je dobré nechat chvíli namočené ve studené vodě, aby se z nich odplavil škrob. Pak je nutné je dobře osušit. Budou rychleji upečené a víc křupavé.

Suroviny:
brambory, sůl, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu