Smažené brambůrky

BILKOVAI Kuchařka: BILKOVAI

Bramborová jídla 12 názorů

Suroviny

brambory
fritovací olej
grilovací koření od Vitany
voda
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory nakrájíme na slabé plátky (nejlépe na robotu) a namočíme na 30-60 minut do studené vody, aby se vyloučil škrob. Několikrát propláchneme pod studenou vodou.

  2. Osušíme v utěrce a fritujeme ve fritovacím hrnci na plný výkon dorůžova.

  3. Ihned sypeme grilovacím kořením a důkladně promícháme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 263 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Smažené brambůrky

  • tereza a denis tereza a denis(neregistrovaný)

    dělali sme je podle tohoto receptu že jo denisi jojo terko . Fakt super.Terezie a Denis

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI(autorka receptu)

    Dnes jsem udělala brambůrky ze šlupek. Brambory máme domácí, s pěkným hladkým povrchem. Tyto brambůrky mají výraznější bramborovou chuť. Vyzkoušejte. Jsou stráááášně dobrý :-p:-*;-):yes: P.S. Krájela jsem je škrabkou na brambory;-)

    Odpovědět

  • Sandra Sandra(neregistrovaná)

    Úžasnééééé.. teď je smažíme a pomalu hned užíráme :D fakt boží :) Když už hřešit tak pořádně :-8:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Mirule Mirule

    +:yes: jsou vynikající:-p:-p:-p v dětství nám je dělávala mamča a byly hned pryč:-O:-D

    Odpovědět

  • Marsi Mesi Marsi Mesi

    Bohužel takhle hřeším i já:-( ale fakt jsou výborné a jak psala Jana R. i u nás jsou oblíbené hlavně ty klasické "hospodské" brambůrky, to nemůžete přestat a pak je mi vždycky blbě..no dobře mi tak:-/:-D:-)):-)):-)):yes:

    Odpovědět

  • lemeL lemeL

    Jsou fakt super tyhle domácí brambůrky, udělala jsem jen ze dvou brambor a stačilo nám (mě a příteli) :-) k televizi :yes:

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI(autorka receptu)

    Což o to, já bych si tu práci s nima dala, ale když ono se po nich tloustne.;-( A já když začnu, tak nevím, kdy přestat. Takže dělám velmi zřídka. A teď po vánocích bude dlouháá pauza.:-//

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Iveto, taky je sem tam dělám, ale jak píše janatka, jsou pryč, než se dofritují.;-) Když si vzpomenu, jak začaly různé chipsy s různýma příchutěma a člověk je musel mít za každou cenu a jen ty byly ty dobré a dnes se všichni dívají po tady těch klasických "hospodských" brambůrkách, tak žasnu.:-) Tyhle jsou a vždy byly nejlepší. Kdysi jsme je dělali v restauraci u nás v Bonveru a dávali se do šatny šatnářce na prodej;-). Myslím, že stály 7 kč?:-O a byl jich veliký pytlík. Dneska? Brečela bych nad tou cenou a tak pokud brambůrky, tak jedině tyhle domácí.;-)

    Odpovědět

  • janatka janatka

    Jsou vynikající,:yes:když je doma dělám (není to často),protože to děti zbaští ještě dříve:-(, než se mi podaří ufritovat jich více najednou.Je to docela dost práce okolo toho a nejvíce to smažení zabírá dost času.

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Máš můj obdiv :yes:, já bych se s nima doma asi nedělala.:-8, ale miluju je :-p:-p. Škoda, že je to tak nezdravé a moje játra se mnou v jejich oblibě fakt nesouhlasí :-(:-(

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI(autorka receptu)

    Jé, omlouvám se, nevšimla jsem si, že už tady takový recept je. Když, tak ho vymažte:-8

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

Tématické fráze: domácí bramburky smazene bramburky brambůrky recept domácí brambůrky recept domácí smažené brambůrky recept na brambůrky recept na domácí brambůrky jak udělat domácí brambůrky brambůrky hospodské brambůrky jak se delaji bramburky jak udělat brambůrky smažené brambůrky recept recepty na brambůrky recept brambůrky brambůrky jana recept na smažené brambůrky nejlepší brambůrky bramburky domaci recept domaci bramburky

Zapomněl/a jsem heslo