Jogurt z trouby

hoskovavl Kuchařka: hoskovavl

Ostatní 45 názorů

Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ohřejeme mléko zhruba na 80°C a necháme vychladnout na 50°C. Přidáme bílý jogurt a nalijeme do skleniček.

  2. Dáme na plech a šup s tím do trouby, kterou zapneme na 25-35°C a necháme být, dokud jogurty neztuhnou. V zimě dávám jogurt na topení, ale v létě ho dělám v troubě.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 30 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jogurt z trouby

  • janatka janatka

    Tak mám také vyzkoušeno. Já jsem to dala pod deku jak to tu radila Betyna, po hodině jsem vzala hrnec - nechala jsem to v něm, dala na topení a nechala do rána. Nahorě na jogurtu se mi trošku udělala syrovátka, určitě mi to nevadilo. Tak tady už mám svoji snídani. Je super.

    Odpovědět

  • pazderka83 pazderka83

    Super :yes: Na recept jsem narazila nahodou,ani jsem nevedela ze se jogurt da takto "mnozit" :-D Delala jsem rovnou z dvojite davky, plnotucna krabicova mleka a veliky 500g Holandia jogurt. 5hodin na topeni a je :-p :yes: Mnam!!!

    Odpovědět

  • Lena210 Lena210(neregistrovaný)

    Tak jsem dnes také vyzkoušela i s tou troubou. Ale kvůli veliké spotřebě jogurtů jsem dělala ze 2 l mléka a 2 hollandia bílých 200 ml. A nezbývá mi nic jiného než poděkovat za návod. Jogurty jsou luxusní. Do toho si už každý z nás vybere jestli domácí včelí med, domácí pampeliškový sirup, domácí marmeládu, za zahrady suš. ovoce.... jak mě tohle baví! Díky!!A hodně zdaru všem!:yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Maryla337: musíš mať ozaj jogurt, zakže pozri obal a prečítaj, ak je zahustený škrobom, želatínou a pod, utekaj od toho preč, to by som nekúpila ani na bežnú spotrebu, nie je to jogurt. ;-) Na obale musíš mať napísané, že obsahuje jogurtovú kultúru. ;-)

    Odpovědět

  • Maryla337 Maryla337

    povedlo jen nevím jaký přesně jogurt moc je nejím ....... tak vevím jaký má tu správnou kulturu

    Odpovědět

  • hoskovavl hoskovavl(autor receptu)

    Šárka:tak to bohužel netuším ale řekla bych že to půjde

    Odpovědět

  • Šárka Šárka(neregistrovaná)

    dobrý den, naše troba má nejnižší teplotu 40°C. Půjde to? Nebo ty chudinky bakterie zahubím? :-)

    Odpovědět

  • hoskovavl hoskovavl(autor receptu)

    Petra: jogurt jsem dělala z toho co je na fotkách. Je to polotučné, trvanlivé. A šlo to perfektně. :yes:

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Chci se zeptat, jestli je možné vyrábět takto jogurt i z mléka trvanlivého. V podobných receptech vždycky zdůrazňují, že musí jít o mléko čerstvé a nikoli ošetřené UHT ohřevem. Tady na fotografiích vidím právě to trvanlivé, tak mě zajímá, jestli to skutečně jde i s ním.

    Odpovědět

  • hoskovavl hoskovavl(autor receptu)

    JANINA: tak jako kupovaný

    Odpovědět

  • JANINA JANINA(neregistrovaný)

    Ahoj. jak je ten jogurt hustý?

    Odpovědět

  • hoskovavl hoskovavl(autor receptu)

    mia2404:Díky za fotečky, jsem ráda že se dílo podařilo k plné spokojenosti.:-)

    Odpovědět

  • mia2404 mia2404

    vyskúšala a musím povedať ža ma to príjemne prekvapilo , len som nerobila v trúbe ale som ich dala na krb pridávam fotku a +1:yes::yes:

    Odpovědět

  • Koubkova Koubkova

    Dělala jsem jogurt poprvé a povedl se:-p:yes:

    Odpovědět

  • hoskovavl hoskovavl(autor receptu)

    Pája:já to mám snězené asi do 14 dní tak netuším jestli déle

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: domácí jogurt v troubě recept na domácí jogurt v troubě jogurt z trouby jogurt v troubě domácí jogurt z trouby bili jogurt trvanlivost domácího jogurtu bílí jogurt recept domácí bílí jogurt bílí jogurt recepty domácí jogurt trouba jak vyrobit hustý domácí jogurt jogurty z trouby domaci bily jogurt domácí jogurt recept recept na jogurt trvanlivost domácích jogurtů domácí jigurt v troubě co obsahuje activia jogurt bílý jogurty v troubě

Zapomněl/a jsem heslo