Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová pěna z domácí vepřovky

Vepřová pěna z domácí konzervy je jednoduchá a přitom výtečná pomazánka, která skvěle využije zásoby z domácí spižírny. Jemně našlehané maso v kombinaci se smetanovým sýrem, Lučinou a máslem vytvoří krémovou pochoutku ideální na čerstvé pečivo.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min - bez doby chlazení

20 min (20 min příprava, - bez doby chlazení )

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny dáme do hlubší nádoby a ručním elektrickým šlehačem šleháme na nejvyšší výkon 5 minut. Krok 2: Necháme odležet v lednici a vychlazené mažeme na pečivo. Krok 3: Poklademe plátky rajčat. Také můžeme posypat drobně pokrájenou cibulí, nebo zelenou natí.

TIP: 15 receptů na oblíbené masové pomazánky

Zveřejněno 31. 8. 2025

Poznámka autorky Anna Kocikova

Z uvedených surovin bude přibližně 500 g hotové pomazánky. Na šlehání používám nádobu od kilového jogurtu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xVKn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xVKn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Aničko, recept se mi moc líbí, jen nerozumím, co myslíš tím smetanovým sýrem. Už tam je Lučina, to je taky smetanový sýr, tak nevím, jaký má být ten druhý 🙂

Anna Kocikova: Aničko, děkuju🤗

maris: Maruško,i já děkuji,byla to má chyba:-K

Dobrý večer, tá domáca vepřovka je podľa tohoto receptu?:

Anna Kocikova: Tak to si musím najprv spraviť tu vepřovku… ale spravím to v PH. 👍

kimlo: Potřebovala jsem neplánovaně pár jedlých dárků a toto byla rychlá verze😉Dělám tak i z hovězího masa.I z něho je pěna(pomazánka) také moc dobrá😋Vepřovku jsem v PH pomalila na High 4-4,5hod, a z hovězí kližky cca 6-6,5hod,podle stáří masa.Ve finále je chuť stejná,jen časově je to v PH o hodně delší🙂

:-)<3:yes::yes: Drahuško, recept měl obrovský úspěch - moc děkuji a dovolila jsem si přidat foto. Natřela jsem pěnu na plátky mistrovské žitné veky a bylo to skvělé. :-K

Marie Svarcova: Maruško,ani nevíš jak moc jsi mě potěšila😘Velice děkuji za milý komentář a krásné fotky:-K

:-)<3:yes::yes: Drahuško, líbí se mi ten nápad, vepřovky mám tak určitě zkusím. Díky za recept. :-K

Marie Svarcova: Maruško,potěšila jsi mě milým komentářem😍Jsem ráda,že tě recept zaujal.Moc děkuji:-KJá většinou dělám takovou tu obyčejnou klasiku,vepřovka,cibule,okurek,hořčice a vejce na tvrdo.Maminka navíc přidávala ještě syrový žloutek.
No,teď se stalo,že mi chyběly nějaké sklenky na zavaření vepřovky.Zbylo mi i dost domácí Lučiny a tak jsem zkusila něco jiného.Manželovi i návštěvě chutnalo,někteří si to ještě posypali drobounce pokrájenou cibulí😋Maruško,přeji ti hezký den:-K

Suroviny:
konzerva vepřová, lučina, sýr smetanový, máslo, sůl, pečivo, rajče, cibule

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu