Domácí vepřovka z papiňáku (tlakového hrnce)

Pomazánky Doba přípravy: do 60 minut 30 názorů

Pomazánky Doba přípravy: do 60 minut 30 názorů

Suroviny cca 2 litry masové hmoty

2 kg vepřové plece vcelku (bez kosti)
250 g vepřového škvařeného sádla
300 ml zeleninového vývaru
1 lžíci soli
2 snítky rozmarýnu

Postup přípravy receptu

  1. Do papiňáku (nejlépe 5-6-ti litrového) dáme kostku sádla a necháme ji povolit. Poté přidáme rozmarýn, sůl a vývar.

  2. Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na drobnější kostky. Nakrájené maso dáme do papiňáku, vše promícháme, hrnec uzavřeme a pod tlakem, od doby varu, na mírném plameni vaříme 15 minut.

  3. Poté hrnec ochladíme, otevřeme a promícháme. Hrnec opět uzavřeme a pod tlakem vaříme dalších 15 minut. Pak hrnec odstavíme ze sporáku a necháme dojít.

  4. Po ochlazení otevřeme, odstraníme rozmarýn a měkké maso se šťávou šťouchadlem na brambory rozmělníme na nám vyhovující kousky. Horké naplníme do sklenic, uzavřeme víčkem a po vystydnutí uložíme do chladna.

  5. Podáváme namazané na pečivu.

Poznámka od kuchařky

Je tady hodně receptů na rillettes v pomalém hrnci, ale já jsem chtěla vyzkoušet, zda-li by to bylo možné zhotovit v papiňáku.

Suroviny jsem si upravila podle sebe a francouzská pomazánka v českém podání se podařila.

Komentáře k receptu Domácí vepřovka z papiňáku (tlakového hrnce)

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Jaromira18: Jaruš děkuji:-8:-KZkoušela jsem i s bílým vímen v pomalém hrnci,ale tahle nám chutná víc:yes:

    Odpovědět

  • Jaromira18 Jaromira18

    :yes::yes: Recept se mi moc líbí.:-K:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Colombo65-děkuji za přidanou fotku:-8:-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    kamila29: Moc děkuji:-K:-)

    Odpovědět

  • kamila29 kamila29

    Dělala jsem z bůčku, jen jsem vynechala rozmarýn. Je výborná :yes:.

    Odpovědět

  • evula evula

    Klaním se za odvahu experimentovat, na rilletes se už drahnou dobu chystám, do té doby stále opakuji (slovy švagra) babiččinu neopakovatelou bůčkovou pomazánku (umím právě od tchýně) bůček upéct pomalu s kmínem a solí a pak umlet. Je to i tak klenot od tchýně, někdy na ta rilletes dojde...

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    maiva: Děkuji:-*:-KDnes se chystám dělat znova,ale z bůčku:-)Manžel koupil velký kus krásné špičky z bůčku za velice přijatelnou cenu:-8:yes:

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Pěkný recept :-D:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    mysulka: Děkuji:-K

    mika59: Miladko,díky za info:-*Bůčkové pomazánky dělávám z pečeného,takto v papiňáku ještě ne:-)S tou cenou bůčku máš pravdu:-(

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

  • mika59 mika59

    Anna Kocikova: Taky podlévám, většinou vývarem z kostí, cca 250 ml na 1,5 kg prorostlého bůčku. Dávám jen sůl a pepř jinak tak jako ty. Tohle jsme dělávali už hrozně dávno, kdy ještě bůček měl docela jinou cenu.:-D:-D:-K

    Odpovědět

  • casino casino(neregistrovaný)

    spagetka:
    :-O:-(;-(

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    cathleen: spagetka: Děkuji za zastoupení:-K

    host:Děkuji za komentář :-K U nás tato a jiné,podobné masové pomazánky nevydrží dýl,jak 4-5 týdnů,takže je zavařovat nemusím:-)Ale pokud by se pomazánka dělala do zásoby a nesnědla se během kratší doby,tak je lepší ji dát do sklenek zhruba 1cm pod okraj,zavíčkovat a poté zavařit.1 den na 90°C cca 50minut a 2 den na 90°C 40minut.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    host: máte naprostou pravdu, maso se takhle zavařovat musí. :-) Tahle domácí vepřovka je ale tak dobrá, že do spotřebování určitě vydrží v lednici, zalitá sádlem ;-)
    Na delší dobu bych ale určitě zavařila, autorka receptu určitě také.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    host: a proč ještě zavařovat, když autorka to dělá za tepla? Marmelády, džemy taky projdou varem a už je nesteriluju:-O:-O

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: recepty pro tlakový hrnec domácí vepřovka recepty z tlakového hrnce tlakovy hrnec recepty bucek v tlakovem hrnci rillettes z papiňáku zavařování masa v tlakovém hrnci domácí vepřovka recept domácí vepřovka recepty recepty do tlakového hrnce zavařování masa v papináku vepřové maso v tlakovém hrnci bůček v papiňáku rillettes z papináku maso s brambory v papiňáku rillettes z tlakového hrnce rillets z papináku rychlá veprovka recepty v tlakovém hrnci vepřové kosti v papináku