Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí vepřovka z papiňáku (tlakového hrnce)

Hodnocení receptu je 4,9 (37×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: cca 2 litry masové hmoty

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 263 kJ /
4 604 kcal
Bílkoviny403,01 g
Tuky331,50 g
Vláknina0,20 g
Cholesterol 1,53 g
Sodík 7,01 g
Sůl17,00 g
Sacharidy2,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do papiňáku (nejlépe 5-6-ti litrového) dáme kostku sádla a necháme ji povolit. Poté přidáme rozmarýn, sůl a vývar. Krok 2: Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na drobnější kostky. Nakrájené maso dáme do papiňáku, vše promícháme, hrnec uzavřeme a pod tlakem, od doby varu, na mírném plameni vaříme 15 minut. Krok 3: Poté hrnec ochladíme, otevřeme a promícháme. Hrnec opět uzavřeme a pod tlakem vaříme dalších 15 minut. Pak hrnec odstavíme ze sporáku a necháme dojít. Krok 4: Po ochlazení otevřeme, odstraníme rozmarýn a měkké maso se šťávou šťouchadlem na brambory rozmělníme na nám vyhovující kousky. Horké naplníme do sklenic, uzavřeme víčkem a po vystydnutí uložíme do chladna. Krok 5: Podáváme namazané na pečivu.

Zveřejněno 29. 11. 2016

Poznámka autorky Anna Kocikova

Je tady hodně receptů na rillettes v pomalém hrnci, ale já jsem chtěla vyzkoušet, zda-li by to bylo možné zhotovit v papiňáku.

Suroviny jsem si upravila podle sebe a francouzská pomazánka v českém podání se podařila.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí vepřovka z papiňáku (tlakového hrnce)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GN67

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí vepřovka z papiňáku (tlakového hrnce)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GN67

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (32)

dashena: Za komentář velice děkuji,moc mě potěšil:-8:-K

Dělám opakovaně, vynikající nápad s papiňákem, je to super vepřovka:yes:

Jaromira18: Jaruš děkuji:-8:-KZkoušela jsem i s bílým vínem v pomalém hrnci.Tahle nám chutná víc:yes:

:yes::yes: Recept se mi moc líbí.:-K:-K:-K:-K

Colombo65-děkuji za přidanou fotku:-8:-K

kamila29: Moc děkuji:-K:-)

Dělala jsem z bůčku, jen jsem vynechala rozmarýn. Je výborná :yes:.

Klaním se za odvahu experimentovat, na rilletes se už drahnou dobu chystám, do té doby stále opakuji (slovy švagra) babiččinu neopakovatelou bůčkovou pomazánku (umím právě od tchýně) bůček upéct pomalu s kmínem a solí a pak umlet. Je to i tak klenot od tchýně, někdy na ta rilletes dojde...

Pěkný recept :-D:yes:

maiva: Děkuji:-*:-KDnes se chystám dělat znova,ale z bůčku:-)Manžel koupil velký kus krásné špičky z bůčku za velice přijatelnou cenu:-8:yes:

<3:yes:

mysulka: Děkuji:-K

mika59: Miladko,díky za info:-*Bůčkové pomazánky dělávám z pečeného,takto v papiňáku ještě ne:-)S tou cenou bůčku máš pravdu:-(

Dobry den, jen naplnit do sklenic bez zavareni? To primo krici po botulismu! Prosim upravte ten recept - pridejte doporuceni - zavarit pri 100°c 120 minut v zavarovacim hrnci nebo pri 120°c 120 minut v troube. Maso nezavarovat je hazardovani se zdravim, mozna i se zivotem!
A i kdyby se to "jenom" skazilo, byla by to prece velka skoda. Nebo vy mate penize na vyhazovani?
Ale jinak ten recept zni moc dobre. :yes:

spagetka:
:-O:-(;-(

Zobrazit 3 starší odpovědi

Do rillettes přidávám jen suché bílé víno a ještě čerstvě namletý černý pepř. Je to velká dobrůtka. Kdo by odolal<3

Máš to pěkné, jukáme na to s manželem právě, moc pěkné a rychlé..díky za tip:-K:-K

magdalenka: děkuji Magdalénko, mrknu se,jsi hodná:-K:-K

Zobrazit starší odpověď

Drahuško, super vychytávka s tím papiňákem:yes:
A mimochodem, k té Francii to má hodně blízko, protože jak je známo, papiňák vynalezl francouz, fyzik Denis Papin, který ho sestrojil již v roce 1679. Takže francouzská pomazánka v českém podání ve francouzském papiňáku;-)

Anna Kocikova: Taky podlévám, většinou vývarem z kostí, cca 250 ml na 1,5 kg prorostlého bůčku. Dávám jen sůl a pepř jinak tak jako ty. Tohle jsme dělávali už hrozně dávno, kdy ještě bůček měl docela jinou cenu.:-D:-D:-K

Zobrazit starší odpověď

Dělám skoro stejně, jen nedávám sádlo a dělám to z prorostlého bůčku..:yes::yes:

mika59: jak to děláš s tím bůčkem bez sádla, dáváš jen bůček, kolik vody, jaké koření a taky papinák? Mne se to moc líbí toto, od Aničky, kolik dáváš masa a vody, chci zkusit tuto a nebo tu Tvou verzi, díky:-K

Načíst další komentáře (5)

Tématické fráze:
recepty pro tlakový hrnec, domácí vepřovka, recepty z tlakového hrnce, tlakovy hrnec recepty, bucek v tlakovem hrnci, rillettes z papiňáku, zavařování masa v tlakovém hrnci, domácí vepřovka recept, domácí vepřovka recepty, recepty do tlakového hrnce, zavařování masa v papináku, vepřové maso v tlakovém hrnci, bůček v papiňáku, rillettes z papináku, maso s brambory v papiňáku, rillettes z tlakového hrnce, rillets z papináku, rychlá veprovka, recepty v tlakovém hrnci, vepřové kosti v papináku

Suroviny:
plec vepřová, sádlo, vývar zeleninový, sůl, rozmarýn

Přidat fotografie receptu