

Uzená polévka
Suroviny
- Uzená žebra (maso, kosti...)
- mrkev
- celer
- pórek
- petržel
- cibule
- 1 bobkový list
- 3 kuličky nového koření
- 2 kuličky pepře
- sůl
- krupička
- Jíška:
- olej
- hladká mouka
Postup přípravy receptu
Uzené dáme vařit spolu s nakrájenou zeleninou a kořením.
Po uvaření vyndáme maso (kosti obereme) a nakrájíme, vyndáme také koření.
K polévce přidáme sůl, pokud je třeba, a přivedeme k varu.
Na pánvičce si rozpálíme olej, přidáme mouku a uděláme si jíšku, kterou přidáme do vařící se polévky.
Vaříme 15 minut. 5 minut před koncem přidáme krupici.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Uzená polévka
-
Ferenc: Odporným? Smrdí a pálí na jazyku?? Chemíčkáři, co hledají dnes chemku všude
Bohužel, je všude! I v tom Vašem uzeném mase, vodě, zelenině,....Podobní lidé mne vždy vytvoří úsměv na tváři
Jinak recept ok
-
Co vám to uzený udělalo, že ho musíte degradovat něčím tak odporným, jako je Masox? Smrdí to a pálí na jazyku.
-
Kdo neumí vařit, přidá Masox, či jiná chemická dochucovadla. Proboha proč? když udělám pořádný vývar, nemusím používat chemii. javascript:;
-
Není zbytečné dávat do polévky jíšku i krupičku, proč neudělat jíšku rovnou z krupičky?
-
přidávám se uzená polévka je nejlepší koupil jsem uzené kosti a ted je vařím se zeleninou mám rád opravdu silnou uenou polévku :D
-
TAKÉ dnes u nás byla uzená polévka
-
Verčo,vynechala jsem krupičku a jišku,ale i tak jsme si pochutnali
Ťukám další bodíček a posílán foto
-
tak to je holka šikovná, věřím, že bude chutnat. My kroupy, ani rýži v polévce nemusíme, takže jsem tam dala krupici, ale každý dle své chuti.
-
Štefane, jen ať se dceruška učí, to je dobře a s tou rýží absolutně nic nezkazí, já jí dělám dokonce s rýží raději.
-
Akorat ji dcera začala vařit, tak uvidíme. Do teto polévky však vhodila trochu rýže místo krupice. Dceři je 17let
-
Eliza, nad tým sa nezamýšľaj
Zelenina plná dusičnanov môže je oveľa nezdravšia
Máš pravdu, polievky z údeného sú báječné, a človek ich neje často, párkrát do roka - to nikomu neublíži
-
Tuhle polévku mám ráda snad "odjakživa". I když vím, že vývar z uzeného není právě nejzdravější, nikdy mu neodolám
. Navíc vzpomínka na babičku, díky. Buď dělala tuto, nebo s kmínem, krupicí a rozšlehaným vejcem. Taky báječná...
-
Vašku, skutočne to údené nie je také bývalo, ale záleží aj na výrobcovi. Ja údené a bravčové kupujem veeeľmi zriedka, ale šunka na Veľkú noc je samozrejmosťou, a údený bôčik tiež. A po to si chodím do Prešova, pretože v Košiciach to nie je ono, môj otecko tomu vravel, že to vyzerá akoby to preletelo cez peklo
To údené z Prešova je iné kafe. Mimochodom, tú šunku aj údený bôčik nosím do Prahy na Veľkú noc z domu, pretože v Prahe sa mi klasickú údenú rolovanú šunku ešte vidieť nepodarilo
-
Verčo, to přece vůbec nevadí, žes přidala další uzenou polívku, každá je jiná /se zelím, kroupama, krupičkou.../, každý má možnost si vybrat jakou chce
-
Strašně miluju všechny polévky, včetně uzené se kterou je v současné době problém. Dnešní uzená masa ( nožná jen u nás) nejsou kmání dobře udělaná. Dřívější uzené maso včetně žeber byla supr. Dnes dělám uzenou polívku až když jsem na chatě a tam si pak nějaký kousek masa uudím v jakési takové dělané udírně. Ale obě dvě si zaslouží pochvalu protože kuchaři za to že dnes neumějí udělat uzené nemohou.