Červenorybízová pěna

Suroviny 4 porce

150 g bílého jogurtu
250 ml smetany ke šlehání
1 vanilkový cukr
50 g jemného krystalového cukru
500 g červeného rybízu

Postup přípravy receptu

  1. Jogurt smícháme se smetanou, přisypeme vanilkový cukr a šleháme tak dlouho, dokud nezískáme hladkou lehkou pěnu. Pěnu dáme do chladničky.

  2. Odstopkujeme červený rybíz. Nejhezčí kuličky, asi polovinu množství si odložíme stranou a zbylý rybíz vmícháme do pěny.

  3. Těsně před servírováním rozdělíme pěnu do pohárů. Navrch rozdělíme uchovaný rybíz.

  4. Hotový dezert servírujeme a na stůl postavíme cukřenku s cukrem krystalem, aby si dezert mohl každý podle chuti přisladit.

Poznámka od kuchařky

Tip: Tento svěží dezert je ideální podávat v létě, vychutnat si ho můžeme i v zimě, v tom případě použijeme zmrazený rybíz. Dezert můžeme připravit z jakéhokoli červeného ovoce – např. malin, borůvek nebo černého rybízu.

Komentáře k receptu Červenorybízová pěna

  • Bahula Bahula(autorka receptu)

    rebeka: :-D:-D:-D:yes::-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Zdenka1 Zdenka1

    Krásné pohárky:yes:. Tyto tvoje aj moje chuťové:-p;-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Jana Remkova: no, dyť jo.. já tedy rozhodně.. se tím živím:-8:-D..a víš, jak je to dobré:-?:-D:-D:-D:-D:-D:-p:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Bahulo i rebeko, vy byste se tím fakt mohly živit!!;-):yes:

    Odpovědět

  • Bahula Bahula(autorka receptu)

    rebeka: Ty jsi rychlá :yes: Díky za krásné fotky :-K

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    výborný a osvěžující desert;-):-p:yes::yes:
    dala jsem i černý rybíz a maliny, jak to šlo v řadě za sebou na zahradě:-D:-D
    vynikající:-K:-p:yes:
    bodík už jsem dala, teď obrázky.. Evi, nejsou nic moc:-// já prostě sklo a polévky.. nee.. jsou nefotogenické, neboť to fotit neumím:-8:-D takže jestli budeti budou vadit, písni, smáznu;-)
    a díky za recept:-K

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

  • mischelinka mischelinka

    Krásné,osvěžující,jistě výborné,prostě 100%:-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • Bahula Bahula(autorka receptu)

    rebeka:jogurt zamíchám se šlehačkou a pak teprve šlehám;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

  • rebeka rebeka

    Pajaja::-//:-// hned bych ti poslala celý keřík.. už mi leze na nervy:-S:-8:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • maja f maja f

    Tak to bych "sežrala" hned :-) V takovém počasíčku poháry bodnou ;-) A tenhle vypadá mooooooooooooooooooooc dobře :-)

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

  • Pajaja Pajaja

    Určitě to bude velice osvěžující dezert! ;-):-p:yes:+
    rebeka: Já chci taky rybíz! :-S Prý - máme ho plnou zahradu. . . když já nemám tu zahradu, takže logicky ani ten rybíz. :-D

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Bahu, ještě dotaz.. tu šlehačku předem vyšlehat nebo tekutou rozmíchat s jogurtem:-? asi stupidní dotaz, ale chápej... ve stínu je t.č. 35st.:-//:-8:-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: pěna z červeného rybízu dezert z černého rybízu rybiz dezert dezert z červeného rybízu dezert z rybízu nanuk z červeného rybízu cerny rybiz dezert pěna z černého rybizu červený rybíz pohár se šlehačkovu a čokoládou zmrazený červený rybíz černý rybízový recepty na dezert pěny dezerty dezerty z rybízu rybiz byli jogurt dezerty z červeného rybízu recepty dezerty rybíz vanilkový keřík pěna z boruvek červený rybíz dezert dezert pěna