Pomazánka z vepřovky

Jenda1 Kuchař:

Doba přípravy: 30 minut PT0H30M Pomazánky 9 názorů

512

Suroviny

vepřová konzerva
cibule
česnek
mletý pepř
majoránka
sůl
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme doskolovata na sádle z vepřovky, přidáme maso (ručně jsem maso rozmělnil na menší kousky, rychleji se prohřeje), rozetřený česnek, majoránku, pepř, pokud je třeba dosolíme.

  2. Necháme cca 5 minut probublávat, odstavíme a necháme vychladnout.

Poznámka

Pomazánku jsem slíbil vložit http://www.toprecepty.cz/recept/4645-pomazanka-z-v.... Dělávala ji moje maminka a my jsme se po ní mohli utlouct.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 74 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pomazánka z vepřovky

  • Dajda Dajda

    Jajza: Tak to se musíte vydat do malého východočeského města Sezemice, kde má prodejnu řeznictví Koška, které nabízí vepřové ve vlastní šťávě ve skle. Ani z něj nemusíte dělat pomazánku, stačí namazat na krajíc dobrého čerstvého chleba, možná přidat tu cibulku a snad trochu hořčice a pak si už jen pochutnat! <3

    Odpovědět

  • Jajza Jajza(neregistrovaná)

    Ach, kde jsou ty časy, kdy se z kupované vepřovky dala udělat taková pomazánka. Onehdy jsem koupila vepřovku, při rozpuštění se tvářila jako patlanina, přesto jsem udělala pomazánku, ale ani pes to nežral. Skončila v odpadcích. To chce domácí nebo asi hodně kvalitní, ale v obchodech jsem ji neviděla.
    ;-(

    Odpovědět

  • Teri77 Teri77

    Je výborná, taky děláme. Jen přidáme mírně hořčice a případně kečupu nebo raj. protlaku (to podle toho, jak si kdo poručí :-) ) Už jsem ji jedla i s pórkem a taky je moc dobrá. Takže bodík už letí :-):yes:

    Odpovědět

  • jitule jitule

    Mamka nám ji taky dělávala, když jsem byla malá. Je výborná, určo udělám! +:yes:

    Odpovědět

  • Omarek Omarek

    :) vyzkoušeno .. tedy na dálku jsem navigovala přítele,jak udělat,abychom měli co večeřet .. takže 5min nechat probublat je asi dost, protože masíčko je trošku vypečené,příště zkusím sama a kratší domu, ale chuťově je vynikající .. a k večeři bude dnes, včera nestihla ztuhnout, tak jsme vyzkoušeli Jendovi tvarohové kobližky a mohli jsme se utlouct .. až jsme se ani nemohli z pohovky zvednout ;)):-) díky za skvělou inspiraci!

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Jendo, ty berušky mi nejdou, nejdou:-( Ať dělám sebevětší dírku, nevidím bílé puntíky!:-)):-D To nic nemění na tom, že tuhle pomazánku důvěrně znám a že se tvá maminka po ní mohla utlouct, se vůbec nedivím, já taky a moje děti taky a přítel taky a.... mnozí přátelé taky, chjooo, no, co myslíš? ;-):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Jendo díky,připoměl jsi mi tím receptem mladá léta, moje maminka jí také dělávala a já jako správná "masařka" jsem se vždycky tak nacpala, až mi bylo "blivno":-DTu chuť jsem si vybavila a rozdíl je pouze v tom, že dřív ty konzervy byly výborný, dnes to není o ničem,nebo že by se to v té pomazánce vytratilo?
    Při vzpomínce na dětství ti musím poslat bodíka:yes:

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    ráda ozkouším - ale z domácí konzervy - kupované :-(

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jak nemusím konzervy, tak tomuhle neodolám :-p;-):yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: domácí vepřovka domácí vepřovka recept domaci veprovky rizoto z vepřovky vyroba domaci veprovky recept na domácí vepřovku vepřovka recepty domácí veprovka domaci pomazanka s vevřovky recept domácí vepřovka www recept na domaci veprovka vepřovka-výroba pikantní pomazánka z vepřovky jak se dělá vepřovka domácí vepřovka - recept řeznictví koška sezemice pomazanka z veprivky pomazanka zveprovky pomazanka.z.veprovky recepty domácí vepřovka

Zapomněl/a jsem heslo