Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Holandský sýrový salát podle ČSN

Recepty podle ČSN mají stále své kouzlo. Inspirujte se a připravte tento skvělý holandský salát. Je skvělou kombinací sýru, salámu, vajíček, nakládané papriky a zálivky z majonézy. Nejlépe chutná s čerstvým rohlíkem.

Hodnocení receptu je 4,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min + odležení přes noc

20 min (20 min příprava, + odležení přes noc)

Suroviny pro 1 dávka

z dávky vyjde 1 kg salátu

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Oloupaný salám a sýr nakrájíme na tenké, pravidelné nudličky (případně kostičky), uvařená a oloupaná vejce nakrájíme na kostičky nebo na plátky. Krok 2: Sterilované paprikové nudličky scedíme a necháme vykapat. Přidáme do mísy se salámem, sýrem a vejci. Krok 3: Majonézu smícháme s kečupem a dochutíme citronovou šťávou a solí. Krok 4: Salát zalijeme zálivkou a jemně promícháme. Pečlivě ho zakryjeme a nechte do druhého dne odležet v lednici. Krok 5: Před servírováním salát ještě jednou ochutnáme případně dochutíme. Poté servírujeme dozdobený čtvrtkami uvařených vajec a posypaný najemno nasekanou petrželovou natí nebo pažitkou.

TIP: 7 oblíbených svačinových pomazánek

Zveřejněno 11. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5NxE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5NxE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Skvělý salát, který mi připomněl dětství, kdy jsem ho ujídala našim z talířku :-)

Recept ještě nebyl hodnocen 4,0

Velmi dobrý

:-)<3:yes::yes: Saláty podle norem byly vždy skvělé a jsou stále. Dělám je ráda. :-K

Suroviny:
sýr tvrdý, salám měkký, paprika sterilovaná, vejce, majonéza, kečup sladký, šťáva citronová, sůl, vejce, nať petrželová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu