Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Holandský řízek

Původ názvu tohoto receptu je třeba hledat v původu sýra, který se právě do těchto řízků "holanďanů" přidává. Je to gouda nebo eidam, které dodají tomuto řízku nezaměnitelnou chuť. Po odležení obalujeme v trojobalu a smažíme.

Hodnocení receptu je 5,0 (30×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min bez doby odležení

60 min (60 min příprava, bez doby odležení)

8. 6. 2015 08:12

Suroviny pro 7 porcí

7 porcí

Kuchařky
Ivy Trhoňové
právě v prodeji

Iva Trhoňová

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie10 293 kJ / 2 460 kcal
Bílkoviny125,13 g
Tuky212,64 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 613 mg
Sodík 1,42 g
Sůl3,20 g
Sacharidy11,45 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento řízek, někde známý i jako holandský, je dost podobný soukenickému, ve kterém ale chybí sýr.

Zdroj: Receptury teplých pokrmů

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

chose chose

13. 11. 2021 13:30

recept je dobry jen davam pul plecka pul bucku..a se syrem nesetrim..je to pak neuveritelne stavnate a chutne..nejlepsi s bramborovou kasia okurkovym salatem jak s kysanou smetanou tak i s octovou zalivkou..proste paradni nedeleni obed ci sobotni

Mikesanda1

10. 2. 2019 14:13

Tak tyto řízečky byly oblíbené za totáče, v masně byl k dostání bůček, ostatní maso náš řezník spíše přiděloval. Místo sýru se někdy přidávalo jen mléko.

cathleen cathleen

6. 10. 2015 10:47

Eli: sýr nemá razit, jen doplňuje výslednou chuť. Takhle se tyto řízky dělají v jídelnách a hospodách (recept je z Receptur) - u nás chutnaly;-)
Jestli máš pocit, že je ho tam pro vás málo, klidně ho přidej víc.

Eli

6. 10. 2015 10:44

A není tam toho sýra nějak málo? Na 640g masa jen 90 g sýra - je tam vůbec poznat?

zujali

9. 6. 2015 17:10

Uděluji bodík :yes:

Mmelinda Mmelinda

8. 6. 2015 21:42

.....tyhle řízky miluji a dělám úplně stejně.....sákryš, už nějak dlouho jsem je nedělala! Tož se musím polepšit....díky za připomenutí ;-)

mika59 mika59

8. 6. 2015 20:29

To už jsem měla ráda jako dítě :-p:-p:yes::yes:

ivulinka ivulinka

8. 6. 2015 20:18

Ivo, budu muset udělat, máme tuto dobrotu všichni moc rádi:yes:

Iljusa Iljusa

8. 6. 2015 14:56

:yes::-p máme moc rádi, jen nedávám vejce do masa, řízek mi drží i bez něj. Peču na plechu, vyloženém pečícím papírem. Dáváš sem samé dobrotky, soukenický řízek byl :-p, jen se po něm zaprášilo ;-)

cathleen cathleen

8. 6. 2015 08:48

zizala: byla jsem nucená dát víceméně zbytek z trsu ze zahrady - tu, co máme na dvoře k rychlému podání do kuchyně, mi manžel nechtě postříkal i se stromama (jedlá až po týdnu od postřiku):-D

zizala zizala (moderátorka)

8. 6. 2015 08:46

Dělám stejně, sýr dávám goudu a petrželky asi víc, bývá tam zřetelně vidět :-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Iva Trhoňová

nově v eshopu

Do obchodu

Marie

Další recepty

Tématické fráze: sekaný mletý řízek se sýrem sekany řízek soukenický řízek soukenický řízek se sýrem soukenický řízek se sýrem recept na sekaný holandský řízek soukenický mletý řízek recept na smažený soukenický řízek soukenický sekaný řízek holandský řízek se sýrem smazeny sekany rizek sekane rizky se syrem soukenické řízky soukenický řízek recept řízek se sýrem holandsky sekany rízek smazeny rizek se syrem smažený řízek recept na sekaný rizek sekane rizky

Suroviny: bůček vepřový, sýr tvrdý, vejce, mléko, sůl, pepř mletý, nať petrželová, vejce, mouka hladká, strouhanka

TopRecepty.cz

Holandský řízek

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pPRr