Zelí s medem

Přílohy Doba přípravy: Do 40 min. 17 názorů

Přílohy Doba přípravy: Do 40 min. 17 názorů

Suroviny

1 sklenice červeného sterilovaného zelí (já měla z Albertu o objemu 670 g)
1 menší cibule
2 PL medu
1 PL vinného octu (lze i normální)
1 lžička drceného kmínu (nebo dle chuti)
sádlo nebo jiný vhodný tuk

Postup přípravy receptu

  1. Na zvoleném tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli do sklovita. Přidáme kmín, několik sekund restujeme a vysypeme obsah sklenice i s nálevem. Přidáme 1 PL medu, zmírníme teplotu a dusíme téměř na skus – cca 30 minut.

  2. Poté přidáme ocet a zbytek medu a dodusíme do odpaření tekutiny – cca 10 min. Vypneme plotýnku a dochutíme dle naší chuti. Necháme spojit chutě asi 5 minut.

  3. Výsledná chuť je medově kyselkavá a med obdivuhodně zvýrazní právě červené zelí.

  4. Já nezahušťovala, ale lze zahustit dle zvyklostí.

  5. Další variantou je ke konci dušení přidat ¼ l smetany – to jsem vyčetla z webu, ale nezkoušela.

  6. Já podávala k prejtu a bramborám. Lze samozřejmě použít všude tam, kde používáme červené zelí (úplně ho vidím u křupavě upečené kachničky). Zdroj: rodinný recept, ale našla jsem i na různých webech.

Komentáře k receptu Zelí s medem

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Jsem moc ráda, že chutná a děkuji :-K:-K:-K

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    Spagetko, dnes jsem vyzkoušela Tvé zelíčko a chválím a tleskám:-!budu dělat častěji, příjemná změna, bodík posílám a foto přidám příště, protože dnes jsem to nestihla:-)):yes::yes::-K

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Chystám se na kačenu:-)) Super a tisknu;-):yes:...+1

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Špagetko,tak to musí být velká mňamka:-p+11:yes:a já bych dopadla určitě stejně,jako Pajaska;-)možná by nezbylo na druhé vůbec nic:-D

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Tak ladi,posílám poděkování od manžela i ode mne.Výborné.:-KS kachničkou super.Ta nebyla na medu,ale mohla by klidně být.Chutný receptík.Fotku nedám,protože nebyl čas,vrhli jsme se hned na to.Přiznám se,půlku sem zkoštovala ,ještě když se vařilo.:-8 :yes::yes:

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Dneska bylo zelí k obědu a bylo mooc dobrý, nebylo k masu.Bylo ke karbanátkům.:-p:-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Jani, určo nevadí, máš to parádní a děkuju ;-):-p:-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    No, tak tohle zelí si určitě přidám do jídelníčku častěji. Je skvělé. Přidávám ti fotku, pokud nevadí;-). Já jsem si dala to zelí s kuřecím plátkem bez brambor, tak snad to nebude tak kalorické:-8

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Mňam a zrovna plánuji kachnu na zítra,tak bude zelíčko s medem.:-p:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Děkuju a určitě vyzkoušejte:-K ;-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

  • aanet3 aanet3

    to musím uložit :yes::-)

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Červené sterilované zelí mám moc ráda. Zblajznu ho často jen tak jako Jana R. :-), nebo samotné jako salát bez ochucení k jakémukoli masu nebo i různě upravené. Toto vyzkouším také, mám pocit, že mi bude chutnat. Mělo by být sladkokyselé podle přísad, což mám ráda a za tip dávám bodík.+6

    Odpovědět

  • Jenny Jenny

  • 1974andrea 1974andrea

    Velmi dobré zelíčko i s tím prejtíkem:-p:yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: červené zelí s medem cervene zeli na medu zeli s medem zelí na medu příprava červeného zelí ze sklenice červené zelí ze sklenice dušené červené zelí s medem dušené zelí s medem medove zeli příprava zelí ze sklenice výborné červené zelí červené zelí med ochucení červeného zelí medové červené zelí cervene medove zeli mail meden.pl loc:cz recept na červené zelí s medem červené zelí s medem recept kysané zelí s medem ochuceni zeli