Zelí s medem

spagetka Kuchařka: spagetka

Doba přípravy: Do 40 min. Přílohy 17 názorů

Suroviny

1 sklenice červeného sterilovaného zelí (já měla z Albertu o objemu 670 g)
1 menší cibule
2 PL medu
1 PL vinného octu (lze i normální)
1 lžička drceného kmínu (nebo dle chuti)
sádlo nebo jiný vhodný tuk
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na zvoleném tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli do sklovita. Přidáme kmín, několik sekund restujeme a vysypeme obsah sklenice i s nálevem. Přidáme 1 PL medu, zmírníme teplotu a dusíme téměř na skus – cca 30 minut.

  2. Poté přidáme ocet a zbytek medu a dodusíme do odpaření tekutiny – cca 10 min. Vypneme plotýnku a dochutíme dle naší chuti. Necháme spojit chutě asi 5 minut.

  3. Výsledná chuť je medově kyselkavá a med obdivuhodně zvýrazní právě červené zelí.

  4. Já nezahušťovala, ale lze zahustit dle zvyklostí.

  5. Další variantou je ke konci dušení přidat ¼ l smetany – to jsem vyčetla z webu, ale nezkoušela.

  6. Já podávala k prejtu a bramborám. Lze samozřejmě použít všude tam, kde používáme červené zelí (úplně ho vidím u křupavě upečené kachničky). Zdroj: rodinný recept, ale našla jsem i na různých webech.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Zelí s medem

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Jsem moc ráda, že chutná a děkuji :-K:-K:-K

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    Spagetko, dnes jsem vyzkoušela Tvé zelíčko a chválím a tleskám:-!budu dělat častěji, příjemná změna, bodík posílám a foto přidám příště, protože dnes jsem to nestihla:-)):yes::yes::-K

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Chystám se na kačenu:-)) Super a tisknu;-):yes:...+1

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Špagetko,tak to musí být velká mňamka:-p+11:yes:a já bych dopadla určitě stejně,jako Pajaska;-)možná by nezbylo na druhé vůbec nic:-D

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Tak ladi,posílám poděkování od manžela i ode mne.Výborné.:-KS kachničkou super.Ta nebyla na medu,ale mohla by klidně být.Chutný receptík.Fotku nedám,protože nebyl čas,vrhli jsme se hned na to.Přiznám se,půlku sem zkoštovala ,ještě když se vařilo.:-8 :yes::yes:

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Dneska bylo zelí k obědu a bylo mooc dobrý, nebylo k masu.Bylo ke karbanátkům.:-p:-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Jani, určo nevadí, máš to parádní a děkuju ;-):-p:-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    No, tak tohle zelí si určitě přidám do jídelníčku častěji. Je skvělé. Přidávám ti fotku, pokud nevadí;-). Já jsem si dala to zelí s kuřecím plátkem bez brambor, tak snad to nebude tak kalorické:-8

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Mňam a zrovna plánuji kachnu na zítra,tak bude zelíčko s medem.:-p:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Děkuju a určitě vyzkoušejte:-K ;-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

  • aanet3 aanet3

    to musím uložit :yes::-)

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Červené sterilované zelí mám moc ráda. Zblajznu ho často jen tak jako Jana R. :-), nebo samotné jako salát bez ochucení k jakémukoli masu nebo i různě upravené. Toto vyzkouším také, mám pocit, že mi bude chutnat. Mělo by být sladkokyselé podle přísad, což mám ráda a za tip dávám bodík.+6

    Odpovědět

  • Jenny Jenny

  • 1974andrea 1974andrea

    Velmi dobré zelíčko i s tím prejtíkem:-p:yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: červené zelí s medem cervene zeli na medu zeli s medem zelí na medu příprava červeného zelí ze sklenice dušené červené zelí s medem červené zelí ze sklenice dušené zelí s medem příprava zelí ze sklenice výborné červené zelí medove zeli červené zelí med ochucení červeného zelí medové červené zelí cervene medove zeli mail meden.pl loc:cz recept na červené zelí s medem kysané zelí s medem ochuceni zeli jak zahustit červené zelí

Zapomněl/a jsem heslo