Falešný španělský ptáček
Recept ještě nebyl hodnocenTaké milujete španělské ptáčky? Pokud stále dumáte, co vařit o víkendu, ale nechcete stát půl dne u sporáku, tento recept vás nezklame. Odpadá zdlouhavé pracné plnění a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 732 kJ / 175 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 9,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 15,00 g |
– nasycené | 7,00 g |
– nenasycené | 8,00 g |
–– mononenasycené | 2,00 g |
–– polynenasycené | 6,00 g |
––– omega 3 | 0,01 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 70 mg |
Sodík | 850 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 1,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Také milujete španělské ptáčky? Pokud stále dumáte, co vařit o víkendu, ale nechcete stát půl dne u sporáku, tento recept vás nezklame. Odpadá zdlouhavé pracné plnění a…
Cuketový nákyp je jedním z nejoblíbenějších způsobů, jak zužitkovat nadbytek cukety ze zahrádky. Využijete do něj i větší přerostlé kusy. Jeho příprava je velmi snadná a…
Někdy máme prostě neodolatelnou chuť na takové ty klasické retro recepty. Pokud se vám dostane do ruky kvalitní gothaj salám, zkuste z něj připravit sloní žrádlo.…
S létem přichází ruku v ruce i sezóna cuket, ze kterých se dá připravit nepřeberné množství receptů. Vyzkoušejte tuto slanou buchtu se sýrem a salámem, provoněnou…
Už vás opět zaskočilo období cuket a už nevíte, jakou dobrotu z nich udělat? Máme pro vás jednoduchý recept na skvělý oběd, výbornou večeři a bohatou svačinu. To je…
Oblíbený pařížský salát, který jsme si kupovali v bufetech na svačinu, připravený podle jednoho z původních receptů. Salát s majonézou, ochucený worcestrovou omáčkou,…
Celerová pomazánka je snadná a rychlá, navíc zdravá a chuťově lahodná. Potřebujeme do ní celer, mrkev, cibuli a sterilované okurky. Dobře ji ochutíme. Můžeme ji namazat…
Příprava Zeleninu, salám a sýr nakrájíme na kostičky a smícháme s uvařenými vychladlými těstovinami. Z jogurtu, majonézy a česneku uděláme zálivku, osolíme, opepříme a…
Jednoduchá, rychlá a v našich domácnostech velmi oblíbená, gulášová polévka. Na sádle vysmažená cibulka s uzeninou, zasypaná červenou paprikou, dělá správný základ. Poté…
Sýrová roláda je skvělým druhem slaného pohoštění. Náplň obměníte podle zásob ve vaší chladničce a spíži, pak ji zavinete do plátu rozpečeného sýra. Roládu nakrájíte dle…
Máte rádi bramborový salát a dáváte si ho i mimo Vánoce? Vyzkoušejte pomazánku, která bramborový salát připomíná a využijete ji zejména na chlebíčky či jednohubky, které…
Pokud máte rádi na svačinu saláty a ze všeho nejvíc ty s majonézou, pak rozhodně musíte vyzkoušet tento recept. Salát je velmi snadný a rychlý na přípravu, lehce…
Brokolice je chutná a zdravá zelenina. Stačí ji doplnit o pár surovin a vykouzlíte jídlo pro celou rodinu. Zapečený nákyp v sobě ukrývá kromě brokolice ještě měkký salám…
Sloní žrádlo je osvědčená klasika, která nesmí chybět na žádné rodinné oslavě nebo posezení s přáteli. Tato lahodná směs s bohatou chutí a krémovou konzistencí je…
Tato roláda, ve které nejsou vejce, nepraská a dobře drží tvar. Místo rolády s nádivkou můžete vložit natvrdo vařená vejce, nebo párky ve 2 řadách. Výsledkem bude…
Nejdříve připravíme těstíčko, ve kterém budeme salám obalovat. Do mísy dáme mléko, vejce, osolíme, opepříme a našleháme. Do hmoty přidáme asi čtyři lžíce hladké mouky a…
Bramborák neboli jihočeská cmunda je jedno z nejoblíbenějších lidových jídel. Původně určitě byla skromnější, bez sýru i uzeniny a dochucovadel. Stačí brambory, česnek,…
Bramborový guláš je chutí velmi podobný klasickému, ale výhodu má v jednodušší a kratší tepelné úpravě. Místo hovězího masa přidáme špekáčky, nebo měkký salám a brambory…
Jste milovníci vlašského salátu? Tak si udělejte tento vynikající domácí salát a upravte jej podle svých představ. Výborně se hodí jen tak k čerstvému pečivu i jako…
Pokud máte chuť na pizzu, ale nemáte čas čekat na vykynutí těsta, vyzkoušejte tento slaný koláč z tvarohového těsta. Jako náplň můžete například použít lutenici, salám a…
Tato známá pomazánka je velice jedlá a vždy rychle zmizí. Někoho může odradit její velké množství, ale věřte, že nezůstane nic. Servírovat jí můžete s chlebem, bagetou,…
Když zahrada plodí cukety a už nevíte, co s nimi, tahle vláčná a voňavá nádivka je skvělým řešením. Cuketová hlavička se hodí jako lehký oběd, příloha ke grilování nebo…
Máme pro vás tip na univerzální cuketovou směs, ze které připravíte jak nákyp, tak placičky. Pouze při přípravě nákypu přidejte kypřicí prášek do pečiva. Podávejte…