Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Snadné rumové kuličky

Rumové kuličky obalené v kokosu nebo oříšcích jsou jednoduché, rychlé a chuťově výborné. Začněte je připravovat klidně den před Štědrým dnem, hotové jsou za pár minut. Je však možné, že stejně rychle zmizí i z vašeho svátečního stolu.

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kucharka.radka kucharka.radka

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Piškoty nameleme. Krok 2: V misce smícháme máslo, holandské kakao, moučkový cukr, mleté piškoty a směs doředíme rumem do konzistence, ze které bude možné tvarovat kuličky. Krok 3: Z těsta odebíráme kousky o hmotnosti přibližně 10 g a tvarujeme z nich kuličky, které obalíme v kokosu (nebo mletých oříšcích).

TIP: 7 nejoblíbenějších receptů na nepečené kuličky

Zveřejněno 19. 12. 2022

Poznámka autorky kucharka.radka

Čokoládu jsem naředila trochou másla, záleží na vás, jestli máslo dáte.

Na tomhle cukroví není nic složitého, a přesto nikdy nikoho neurazí. Dělala jsem před dvěma lety kvůli akutnímu nedostatku času před Vánocemi. A díky neředěné čokoládě to bylo naprosto vynikající a sklidila jsem nečekaně abnormální chválu, takže od té doby je u nás nepečené cukroví na prvním místě. Stačí si klidně udělat čas na jeden den před Štědrým dnem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Snadné rumové kuličky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5Qp7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Snadné rumové kuličky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5Qp7

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně balíčku piškotů. Jaká gramáž je myšlena? Mám doma balíčky po 120g, 240g a 350g. Každý z jiného obchodu.... Tak nevím, kolik tam tedy mám dát. Děkuji za radu. Martina

MartinaMartinu: Dobrý den, recept jsme doplnili a gramáž piškotů bude pravděpodobně těch 120 g. Kdyby pochybělo, můžete přidat. Ať se cukroví podaří:-)

pavlina.simr: Děkuji, máme hotovo a jsou výborné. Připravovala jsem dle Vašeho receptu a naprosto bez problémů. Hezké svátky všem 🙂

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

U nás se rumové kuličky dělají přesně jak píšete, avšak už nějaký pátek dávám lepší kakao van houten nebo z dm, at jsou kuličky “černější”. Rychle, jednoduché a moooc chutné. Doporučuji 👍

Suroviny:
máslo, kakao holandské, cukr moučkový, piškoty, rum, kokos strouhaný

Přidat fotografie receptu