

Krůtí roláda se špenátem a rajčaty
Suroviny
- asi 500 g krůtích prsou
- sůl
- pepř
- 2 hrsti baby špenátu
- 6 středně velkých rajčat
- 1 malá cibule
- česnek podle chuti
- olej a kousek másla
- lžička domácích švestkových povidel
- lžička uzené papriky
Postup přípravy receptu
Krůtí maso opatrně rozkrojíme na plát a přes fólii naklepeme - pozor, aby se maso nepotrhalo! Plát osolíme a opepříme. Na pánev dáme kousek másla, nakrájenou cibuli, po chvíli přidáme nasekaný česnek a opláchnuté lístky baby špenátu. Osolíme a opepříme, krátce podusíme. Směs rozložíme na plát. Na pánev po špenátu poklademe kolečka rajčat a krátce po obou stranách podusíme, osolíme a opepříme a poklademe na špenát. Pak opatrně a pevně roládu stočíme a svážeme potravinářským provázkem. Ještě roládu osolíme a pevně zabalíme do silnějšího alobalu.
Takto zabalenou roládu vložíme do kastrolu, přilijeme vodu asi 300 ml a pod pokličkou vaříme asi 20 minut. Roládu vyjmeme, rozbalíme, vodu z kastrolu vylijeme, přidáme do něj trochu oleje a kousek másla. Roládu ještě posypeme uzenou paprikou a opečeme, aby dostala barvu.
Hotovou roládu vyjmeme, do výpeku přidáme celé stroužky česneku a necháme vysmahnout. Pak podlijeme trochou vývaru, přidáme lžičku povidel a rozmícháme, šťávu zredukujeme.
Podáváme se šťouchanými bramborami, do kterých přidáme kousek másla a osmaženou cibuli s nasekanou zelenou částí jarní cibulky.
Na ozdobu můžeme přidat opečené malé žampiony.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Krůtí roláda se špenátem a rajčaty
K receptu nejsou žádné komentáře.