Krůtí roláda se špenátem a rajčaty

Suroviny

asi 500 g krůtích prsou
sůl
pepř
2 hrsti baby špenátu
6 středně velkých rajčat
1 malá cibule
česnek podle chuti
olej a kousek másla
lžička domácích švestkových povidel
lžička uzené papriky

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí maso opatrně rozkrojíme na plát a přes fólii naklepeme - pozor, aby se maso nepotrhalo! Plát osolíme a opepříme. Na pánev dáme kousek másla, nakrájenou cibuli, po chvíli přidáme nasekaný česnek a opláchnuté lístky baby špenátu. Osolíme a opepříme, krátce podusíme. Směs rozložíme na plát. Na pánev po špenátu poklademe kolečka rajčat a krátce po obou stranách podusíme, osolíme a opepříme a poklademe na špenát. Pak opatrně a pevně roládu stočíme a svážeme potravinářským provázkem. Ještě roládu osolíme a pevně zabalíme do silnějšího alobalu.

  2. Takto zabalenou roládu vložíme do kastrolu, přilijeme vodu asi 300 ml a pod pokličkou vaříme asi 20 minut. Roládu vyjmeme, rozbalíme, vodu z kastrolu vylijeme, přidáme do něj trochu oleje a kousek másla. Roládu ještě posypeme uzenou paprikou a opečeme, aby dostala barvu.

  3. Hotovou roládu vyjmeme, do výpeku přidáme celé stroužky česneku a necháme vysmahnout. Pak podlijeme trochou vývaru, přidáme lžičku povidel a rozmícháme, šťávu zredukujeme.

  4. Podáváme se šťouchanými bramborami, do kterých přidáme kousek másla a osmaženou cibuli s nasekanou zelenou částí jarní cibulky.
    Na ozdobu můžeme přidat opečené malé žampiony.

Komentáře k receptu Krůtí roláda se špenátem a rajčaty

K receptu nejsou žádné komentáře.