Falešná svíčková
Kulatá plec z hovězího masa se svým tvarem podobá pravé svíčkové. Pérko je křehký váleček masa, ze kterého můžeme připravit různá jídla. Lze ho vařit, dusit, grilovat, udělat z něj špízy nebo tatarský biftek.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kulatá plec z hovězího masa se svým tvarem podobá pravé svíčkové. Pérko je křehký váleček masa, ze kterého můžeme připravit různá jídla. Lze ho vařit, dusit, grilovat, udělat z něj špízy nebo tatarský biftek.
Čekanka listová je zatím nedoceněnou zeleninou. Čekankové puky se sklízí od prosince do června, a… Číst dál
Čekanka obecná je velmi cenná léčivka. Tato vytrvalá bylina, až metr vysoká, s pevným stonkem,… Číst dál
Černucha setá je jednoletá rostlina, kterou známe více pod názvem černý kmín. V Indii a arabském… Číst dál
Česnek kuchyňský, allium sativum, je celosvětově známé koření, bez kterého si nedokážeme představit… Číst dál
Čevapčiči je jemně mleté maso, někdy jehněčí, jindy vepřové, ochucené kořením jako je čubrica,… Číst dál
Čirok je neprávem opomíjená obilnina, která se doporučuje především při bezlepkové dietě. Její… Číst dál
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál
Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál
Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál
Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál