Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kečup

yanull yanull
Kečup

Kečup je hustá rajčatová omáčka. Pochází z východní Asie a původně to byla omáčka k rybám. Pokud se zpracovává průmyslově, základ tvoří rajčatový protlak, koření a přísady. Není ale nad domácí kečup, který se vaří jen z rajčat a cibule, někdy se do něj přidávají i jablka. Dobře ochucený skvěle chutná a je stoprocentně přírodní.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Oštiepok

Oštiepok je tradiční slovenský valašský výrobek z ovčího sýru. Vyrábí se ze sladkého sýru, který se… Číst dál

Oštiepok

Otruby

Otruby jsou odpadní prodkukt, který vzniká při mletí obilí. Obsahují části slupek a klíčků, také… Číst dál

Otruby

Oukrop

Je staročeská česneková polévka a říká se jí "vyprošťovák". Čím více česneku, tím má větší říz.… Číst dál

Oukrop

Ovesné vločky

Oblíbené ovesné vločky vznikají rozdrcením ovesných zrn a patří do kategorie zdravé výživy pro… Číst dál

Ovesné vločky

Paella

Paella je typický španělský pokrm, pocházející z města Valencie. Jedná se o španělské rizoto, které… Číst dál

Paella

Pak choi

Pak choi je druh čínského zelí. Je to brukvovitá zelenina, stejně jako naše zelí. Částečně se… Číst dál

Pak choi

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Worcestrová omáčka

Worcestrová omáčka je tekuté koření, má temně hnědou barvu a jemnou pálivost. Omáčka má… Číst dál

Vermut

Vermut je dolihované víno, pocházející z Itálie. Vyrábí se z lehkého vína, které se dosladí a k… Číst dál

Nátěstek

Nátěstek (také zákvasek nebo matka) je chlebový kvas zahuštěný moukou do hustoty tuhého těsta. Bývá… Číst dál

Podzemnice olejná

Podzemnice olejná pochází zřejmě z Jižní Ameriky, je to jednoletá olejná rostlina z čeledi… Číst dál

Podzemnice olejná

Sangria

Sangria je osvěžující, lehký, chlazený alkoholický nápoj, sytě červené barvy. Je typický pro… Číst dál

Sangria

Demi-glace

Demi-glace je velmi silný hovězí, telecí nebo drůbeží vývar. Používají jej často profesionální… Číst dál

Demi-glace

Naposledy jste si prohlédli