Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Konjak

yanull yanull

Konjak je rostlina, která se pěstuje v Japonsku ve vyšších nadmořských výškách. Zdrojem ceněné vlákniny glukomannan je poměrně mohutná hlíza, o průměru až 25 cm. Vláknina výrazně snižuje pocit hladu, proto je využívána na výrobu nudlí, sušenek a dalších výrobků. Umí na sebe vázat tuky i oleje, a odvádět je  z těla.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Ramen

Ramen je polévka založená na vývaru a nudlích. Vývar může být z jakéhokoliv masa nebo vegetariánský… Číst dál

Ramen

Ratatouille

Ratatouille je kulinářská francouzská specialita z Nice. Pochází z roku 1870. Je to směs zeleniny,… Číst dál

Ratatouille

Raut

Rauty (klasické, obchodní, reklamní) jsou moderní a pohodlnou variantou společenského občerstvení.… Číst dál

Raut

Raw

Raw má více významů, v tomto případě se jedná o syrovou stravu, tepelně upravenou max do 42 °C. V… Číst dál

Raw

Ražniči

Ražniči patří mezi velmi oblíbená jídla. Jedná se nejčastěji o vepřové, kuřecí nebo krůtí maso,… Číst dál

Ražniči

Recepce

Ve společenské a diplomatické oblasti se jedná o společenskou akci. Pořádá se při výjimečných… Číst dál

Recepce

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Džus

Džus je šťáva, kterou získáme vylisováním ovoce nebo zeleniny. Připravit si ji můžeme doma z… Číst dál

Džus

Líčka

Líčka jsou část žvýkacích svalů, které se nachází na vnějších tvářích skotu nebo vepřů. Je v nich… Číst dál

Líčka

Sekt

Sekt neboli šumivé víno je označení oblíbeného alkoholického nápoje. Vyrábí se primárním nebo… Číst dál

Sekt

Kari pasta

Kari pasta, aromatická asijská lahůdka, je základem asijských jídel. Nejpálivější pasta je z… Číst dál

Kari pasta

Bouillabaisse

Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál

Bouillabaisse

Carpaccio

Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál

Carpaccio