Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pampeliška lékařská

yanull yanull
Pampeliška lékařská

Pampeliška lékařská je pro zahradníky nepříjemný plevel, pro nemocné lidi cennou léčivkou. Má pozitivní vliv na trávení, játra, dnu, poruchu metabolismu a mnoho dalších zdravotních problémů. Jarní listy, které nejsou tolik hořké, používáme na salát, z květů vaříme pampeliškový med. Přímo konzumovat můžeme i kořen, ale častěji se z něj vaří čaj.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Rigatoni

Rigatoni jsou těstoviny vyrobené z tvrdé pšenice ve tvaru hrubších trubiček s vroubkovaným povrchem… Číst dál

Rigatoni

Rillettes

Rillettes patří ke specialitám francouzské kuchyně. Jedná se o pomazánku z tučného masa,… Číst dál

Rillettes

Risoni

Risoni jsou těstoviny, které svým tvarem připomínají zrnka rýže. Připravují se z tvrdozrnné pšenice… Číst dál

Risoni

Rohlík

Rohlík je snad nejznámější a nejvíce konzumované pečivo. Peče se v protáhlém, někdy zatočeném tvaru… Číst dál

Rohlík

Romadur

Romadur je měkký zrající sýr s pikantní chutí a vůní ve všech fázích zrání. Zralý sýr je pokrytý… Číst dál

Romadur

Rooibos

Rooibos je nápoj, připravovaný z listů keře s názvem čajovec kapský. Nápoj má tmavě červenou barvu… Číst dál

Rooibos

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Čekanka listová

Čekanka listová je zatím nedoceněnou zeleninou. Čekankové puky se sklízí od prosince do června, a… Číst dál

Čekanka listová

Mungo

Mungo jsou malé fazolky s velkým přínosem do kuchyně, i pro naše zdraví. Neobejdou se bez nich… Číst dál

Mungo

Polníček

Kozlíček polní je známý spíše jako polníček. Je to drobná bylina, chutí podobná hlávkovému salátu,… Číst dál

Polníček